Megvan Shrek új magyar hangja – vagy mégsem?!

MOZI HÍREK – A DreamWorks nagy sikert aratott mesehőse, Shrek visszatérésre készül – ám vajon ki veszi át a stafétabotot, ami a magyar szinkront illeti?

 

 

Shrek emlékezetes hangját Gesztesi Károly adta, aki idén lenne 60 éves. Lett volna, mert sajnos 2020 elején szívinfarktusban elhunyt. Mivel készül az ötödik epizód, egyes rajongók felvetették, hogy Gesztesi helyére a paródiavideó-művész Radics Peti kerülhetne. A YouTuber ezt a felvetést elég határozottan elutasította, de van egy másik javaslata.

Nemrég felvetődött, hogy Gesztesit mesterséges intelligencia segítségével visszahozzák Shrek magyar hangjaként, ha újra aktuálissá válik, és ezzel kapcsolatban Radics Peti rajongói is bedobták a közösségben, hogy Radicsnak kellene az ogre hangját adnia.

„Egyszer már kifejtettem a véleményemet ennek kapcsán és eléggé elutasító voltam. Mostanra azonban változott valami. Még elutasítóbb lettem. De valahol engedékenyebb is. Megtisztelő a kedves publikum részéről, hogy bennem látják a potenciált Gesztesi művész úr által hagyott űr betöltésére, de attól, hogy valami egy paródiában működik, nem biztos, hogy egy mozifilm esetében is siker lenne. Néha valóban sikerült elcsípnem Gesztesi hangjátékát, de ez önmagában nem elég. Egy szinkronparódia esetében jópofa a hasonlóság, de amikor komolyra lenne fordítva a szó, akkor csak egy olcsó utánzat lenne és elégedetlenséget szülne. Egy művész pedig legyen önmaga, ne utánozni próbáljon! Az nem jó a közönségnek és a művésznek se” – írta a YouTuber a Facebookon.

Radics azonban nem tartja rossz ötletnek, hogy a mesterséges intelligencia segítségével visszahozzák Gesztesi Károly hangját a Shrek 5. részhez: „Gesztesit nem lehet pótolni, ő marad Shrek magyar hangja. Bízom benne, hogy találnak jogi megoldást az AI által nyújtott lehetőség kihasználására.”

„Amennyiben így valósulna meg a projekt, úgy örömmel állnék rendelkezésre hangdonorként, hogy ismét visszahozzuk Gesztesi úr orgánumát!”

A Csizmás Kandúr: Az utolsó kívánság  Shrek spinoff sikere után a Universal, az Illumination és a DreamWorks Animation készen áll arra, hogy elkészítse a Shrek 5-öt, és akár fel is támassza a franchise-t. Az eredeti színészek visszatérnek a főszerepekben: Mike Myers, Cameron Diaz és Eddie Murphy lenne Shrek, Fiona és a szamár hangja. Lesz tehát új Shrek, a kérdés már csak az, hogy ki veszi át Gesztesi Károly helyét a magyar szinkronrendezői székben.

Forrás: Facebook/Radics Peti

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu