Összeomlik a PlayStation Plus? Tömegesen távoznak a felhasználók az áremelés miatt!

A PlayStation Plus-felhasználók tömegesen mondják az előfizetéseket, mondván, „Sony, elszúrtad!”

 

 

Emelkednek a PlayStation Plus-árak, és a PS4 és PS5 játékosai nem örülnek. A szeptember 6-án kezdődő áremeléssel a szolgáltatás minden szintje – PS Plus Essential, PS Plus Extra és PS Plus Premium – drágul. Ez azt jelenti, hogy a PS Plus előfizetés legolcsóbb változata, a PS Plus Essential 25 600 forintba kerül majd. (Az eddig 18 000 forint helyett.) Ez egy 12 hónapos előfizetést jelent. Ez egy nagy áremelkedés, és ha 12 hónapos előfizetést szeretnél a többi szint valamelyikére, akkor mostantól 45 000 forintot (Extra, az eddigi 30 000 helyett), illetve 54 000 forintot (Premium, eddig 36 000 volt) kell fizetned! Ahogy az várható volt, sok PS Plus-előfizető nem fogadta jól a hírt.

A PlayStation Plus Reddit-oldalának egyik legnépszerűbb bejegyzése egy útmutató arról, hogyan lehet lemondani az előfizetést.

A posztra több mint 2000 szavazat érkezett, és több mint 400 hozzászólás, amelyek többsége olyan előfizetőktől származik, akik azt állítják, hogy az áremelés miatt lemondják előfizetésüket.

„Úgy volt, hogy leminősítem Essentialre, amikor jövőre lejár az előfizetésem. Ám most már teljesen lemondom. Nem fizetek ennyit csak a multiplayerért és néhány havi játékért” – olvasható a legnépszerűbb komment a Reddit-poszthoz. „Már lemondtam, őszintén szólva az akciós játékok beszerzése hosszú távon jobb ajánlat számomra. Nem játszom multiplayerrel, van hátralékom, sajnálom Sony, de elszúrtad” – olvasható a második legnépszerűbb kommentben.

„Őszintén szólva, az áremelkedés döntött számomra” – olvasható egy harmadik hozzászólásban. „Júliusig PS Plus vagyok (amikor lejár a subom), aztán eladom a PS5-öt, és a pénzt egy PC-re teszem. Évi 80 dollár csak azért, hogy online játszhassak, az egy vicc. Jó volt ez a játék, de soha többé nem veszek PlayStation játékot. Az évet azzal töltöm, hogy befejezem a backlogomat, aztán kiszállok.”

Egyelőre nem tudni, mi lesz ebből. Illetve, hogy elég sok előfizetést mondanak-e le ahhoz, hogy a PlayStation felfigyeljen rá. Ez azt jelenti, hogy rengeteg előfizetést kell majd lemondani ahhoz, hogy a 20 dolláros pluszköltséget, amit mindenki fizet, aki nem mondja le, kiegyenlítsék. Nem is beszélve arról, hogy a mérleg nyelve felboruljon, és a PlayStation kénytelen legyen átértékelni a döntését. A PS Plus már most is hatalmas pénzkereső a PlayStation számára. Úgy tűnik, hogy ezzel a jelentős áremeléssel a jövőben még nagyobb pénzkereső lesz.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu