Starfield: nem fut a játék az egyik nagy gyártó videókártyáin?!

TECH HÍREK – Egyes PC-s játékosok csalódottságuknak adnak hangot a közösségi médiában, és arról számolnak be, hogy a Starfield gyakorlatilag játszhatatlan az Intel Arc grafikus kártyáin.

 

 

Már csak napok vannak hátra a Starfield teljes megjelenéséig. Néhány korai hozzáférésű játékos arról számolt be a közösségi médiában, hogy a játék játszhatatlan az Intel Arc grafikus kártyáin. Páran hozzátették, hogy a játékablak egyáltalán nem hajlandó megjelenni az Intel Alchemist GPU-családjának egyikén sem. A jelentések hatására az Intel válaszolt, de a válasz nem az volt, amit a Starfield játékosok hallani szerettek volna a játék megjelenése előtt.

Azok a felhasználók, akik megvásárolták a Starfield Premium Editiont, már augusztus 31-én elkezdtek játszani, és egyetértettek abban, hogy a Bethesda új IP-je játékmenet és technikai szempontból is a Skyrimhez és a Fallout 4-hez hasonlít.

A Starfield szeptember 6-i teljes megjelenése előtt az AMD és az NVIDIA is kiadott grafikus vezérlőfrissítéseket, hogy biztosítsa a játékkal való kompatibilitást. Egyes játékosok azt állították, hogy a Starfield nyitánya a Skyrimhez képest nehezebben megy. Ám az Intel Arc felhasználók egyáltalán nem tudták megtapasztalni a játék kezdetét.

A jelentések szerint az Intel Arc grafikus kártyák, például az A750, nem tudták betölteni a játékot. A Windows Feladatkezelő a Starfield ablakát a háttérben nyitottnak mutatta, és jelentős rendszererőforrásokat vett igénybe. Azonban az előtérbe hozására tett kísérletek hiábavalónak bizonyultak. Ez természetesen ahhoz vezetett, hogy az Intel-felhasználók a közösségi médiában adtak hangot panaszaiknak. Erre az Intel az X-en válaszolt. Az Intel közölte, hogy tisztában van az Arc GPU-kon a Starfielddel kapcsolatos problémákkal. Ám a cikk írásakor még mindig nem áll rendelkezésre javítás az érintett grafikus kártyák számára.

Az Intel közölte, hogy az Arc GPU-khoz frissített grafikus vezérlő érkezik a Starfield teljes kiadásakor. Ez azonban nem akadályozta meg a felhasználókat abban, hogy csalódottságuknak adjanak hangot az Intel miatt. Azért, amiért az AMD-vel és az NVIDIA-val egy időben nem készült el a Starfield játékra alkalmas illesztőprogramja. Mivel az Intel le van maradva a GPU-értékesítésekben, a Starfielddel kapcsolatos problémák a legújabb problémák, amelyekkel az Intelnek az Arc termékcsalád értékesítésében kell szembenéznie.

Mivel a Starfield-értékelések a cikk írásakor még mindig csak a médiaorgánumokra és a Steam kurátoraira korlátozódnak, nem tudni, hány elégedetlen Intel-felhasználó fogja még kifejezni panaszát.

Annak ellenére, hogy az Intel Arc GPU-k a korai hozzáférés során nehezen boldogultak a Starfielddel, a játék továbbra is a 2023-as év egyik legjobban várt címe. Csak az idő fogja megmutatni, hogy a játék mennyire fog jól teljesíteni az Intel Arc GPU-kon. Persze, amint a frissített illesztőprogramok megjelennek.

Forrás: TechRadar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu