Már készül is a Hogwarts Legacy folytatása?

Bár egy inkább filmekben jártas bennfentestől hallani, hogy a Hogwarts Legacy második része fejlesztés alatt áll, mégis meglepő, hogy a Warner ennyire rövid idő alatt határozott erről.

 

MyTimeToShineHello megbízható szivárogtatónak tekinthető, de őt nem a játékiparban ismerhetjük, hanem inkább filmes témák kapcsán lehet hallani egyet s mást tőle. Mégis ő írta a Twitteren, hogy a forrásai megerősítették, hogy fejlesztés alatt áll a Hogwarts Legacy, így minden bizonnyal vannak összeköttetései a Warnerrel, hiszen korábban többször is a stúdióhoz kötődő részleteket közölt azok hivatalos felbukkanása előtt.

Ez az első alkalom, hogy a Hogwarts Legacy 2-ről hallunk (még fogalmunk sincs, hogy mi lehet a folytatás neve, így maradunk a legkézreesőbb megoldásnál…), de valahol ez várható volt. Az első rész 2023 egyik legtöbbet értékesített játéka, ami több mint 1,3 milliárd dollár pénzt termelt. Viszont a Warner nem nagyon szokta elsietni a játékainak megjelenését (mondjuk például a Hitman II-n kissé érzékelhető volt, hogy a túl nagy nyílt területek inkább ártottak, de az talán inkább a játékot fejlesztő IO Interactive sara volt…), így a legjobb, ha türelmesek leszünk.

David Zaslav, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója ugyanis régebben egy közleményben kimondta, hogy a cég elkötelezett egy „tökéletes” játék fejlesztése mellett még akkor is, ha az több fejlesztési idővel is jár: „Nem akarunk filmet vagy játékot kiadni, ha nem gondoljuk, hogy ez a legjobb munkánk. Még ha így is teszünk, az esetek felében vagy kétharmadában nem fog működni… de ez a vállalat új kulturális filozófiája. Mi egy történetmesélő cég vagyunk. A legjobb kreatívok azért küzdenek, hogy a tartalmainkat a lehető legjobbá tegyék,” nyilatkozta Zaslav.

Így három, vagy akár négy évet is várni kell a Hogwarts Legacy 2 megjelenésére, ami addigra biztosan nem fog megjelenni PlayStation 4-re és Xbox One-ra (az első rész ugyanis cross-gen…). A Hogwarts Legacy Nintendo Switch portja még nem jelent meg: a július 25-ére tervezett megjelenés helyett csak novemberben számíthatunk rá.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu