Az Oppenheimer hatalmas kasszasiker: még ezt a szuperhős-filmet is lepipálta!

MOZI HÍREK – Christopher Nolan Oppenheimer-je túlszárnyalja a szuperhősös blockbustert, és a Barbie és a Super Mario Bros. mögött az év harmadik legnagyobb mozifilmje lett!

 

 

Az Oppenheimer megelőzött egy sikeres szuperhősös blockbustert! Ezzel az év harmadik legnagyobb filmje lett. A látnok rendező, Christopher Nolan legújabb remekműve az atombomba kifejlesztését irányító elméleti fizikus életét mutatja be. Mindez számára hatalmas politikai és személyes következményekkel járt. Amióta július 21-én, a Barbie-val egy napon került a mozikba, az Oppenheimer folyamatosan felülmúlta a bevételi várakozásokat. Főleg egy R-besorolású, háromórás történelmi életrajzi filmhez képest.

Most, több mint egy hónappal a bemutató után a mozi újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a jegypénztáraknál. A Box Office Mojo szerint az Oppenheimer megelőzte A galaxis őrzői Vol. 3-at! Ezzel a harmadik legtöbb bevételt hozó film lett a 2023-as világméretű jegybevételi listán. A cikk írásakor az Oppenheimer 854 078 950 dolláros bevételt ért el világszerte. A galaxis őrzői Vol. 3 esetében a bevétel 845 536 306 dollár. Persze a mozi még mindig jócskán lemarad a Barbie és a The Super Mario Bros. Movie mögött. Ők mindketten több mint 1,3 milliárd dollárt termeltek.

Oppenheimer kasszasikere még lenyűgözőbb, ha figyelembe vesszük, hogy ez egy R-besorolású film, ami természetesen csökkenti a mozikban megtekinthető közönség méretét, szemben a Marvel PG-13-as szuperhősfilmjeivel, amelyeket a tömegek számára forgalmaznak.

A galaxis őrzői Vol. 3 csak a legutóbbi szuperhősfilm, amelyet az Oppenheimer a harmadik helyig vezető úton fújt el. Ugyanis a Pókember: A Pókverzumon át mellett az új a Hangya és a Darázs filmet, illetve a The Flash-t is kenterbe verte a kasszáknál.

Ami minden idők legtöbb bevételt hozó R-besorolású filmjeit illeti, a film nemrég megelőzte a Deadpool 2-t. Egy másik képregényfilm, a Joker mögött áll a második helyen. Utóbbi 2019-ben több mint 1 milliárd dolláros bevételt hozott. Mivel Nolan legújabb kasszasikere a fenomenális kasszasikere végéhez közeledik, valószínű, hogy a Joker mögött a második helyen marad az R-besorolású listán. A 2023-as kasszasikereket tekintve pedig a Barbie és A Super Mario Bros. film mögött a harmadik helyen. Nolan filmjének sikerét azonban nem szabad alábecsülni.

Forrás: Box Office Mojo

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu