Iszonyúan kiakadt a Starfield egyik színésze az elvakult és toxikus konzolháború miatt

Elias Toufexis nevét sokan kapcsolják Adam Jensenhez, a friss Deus Ex sorozat kulcsfigurájához. A kanadai tehetség a Starfieldben is jelentős szerepet kap, mint Sam Coe, aki a Constellation űrfeldolgozó egység egy tagja és potenciális élettársa is lehet a játékban. Ezenfelül Toufexis a játék szinkronrendezői közé is bekerült. Így nem meglepő, hogy zokon veszi azokat a negatív, nem túl megalapozott internetes kommenteket, amelyek a Bethesda játékát kritizálják.

 

Augusztus végén Toufexis közzétett egy posztot az X platformon, amelyben a versengő konzolgyártók fanatikus híveit „szánalmasan nevetségesnek” nevezte. A PC Gamer egyik újságírója később felvette vele a kapcsolatot, hogy tisztázza, mit is akart kifejezni ezzel a kijelentéssel. Toufexis beszámolt arról, hogy volt olyan személy a közösségi médiában, aki egyszerűen csak „30 fps”-t írt neki, utalva arra, hogy a játék még az Xbox Series X-en is csak ezen a framerate-en fut. Mint kiderült, ugyanaz a személy több más platformon is elküldte ezt a rövid üzenetet. A színészt mélységesen elszomorítják az ilyen megjegyzések, és nem érti, „miért fűzi valaki az önmagához való viszonyát egy konzolhoz.”

Toufexist az sem derítette jókedvre, hogy valaki „ízléstelennek” minősítette a Starfieldbeli karakterét, mert a játékban férfiként is megkörkörözhetjük. A kommentelő szerint problémás, hogy Sam Coe heteroszexuális, de a színész állítása szerint a szerepet biszexuálisként alakította.

Ami a leginkább felzaklatja Toufexist az ilyen hozzászólásokkal kapcsolatban, az az, hogy milyen gyorsan ítélnek a Starfield játékon, holott tisztában van azzal, mennyi munkát fektettek bele a fejlesztők.

„Sajnálatos, hogy így viselkedtek, bár szeretném, ha nem így lenne. Remélem, visszatértek és azt mondjátok, ‘tudod mit, ez a játék tényleg jó!’ Ezek csak részletek egy nagyobb és komolyabb kontextusban. De még így is felbosszant, mert azzal bántjátok a barátaimat, akik rengeteget dolgoztak a játékon.”

Habár általánosságban véve a közönség élvezi a Starfieldet, akadnak olyanok, akik hevesebb kritikákat is megfogalmaznak a játék bizonyos gyengeségei miatt. Volt, aki a Cyberpunk 2077-hez hasonlítva emelte ki a játék hibáit, ami nem csak nekem tűnt furcsának, hanem a CP2077 egyik fő fejlesztője is hasonlóképpen reagált.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu