A Starfield megdöntötte a The Elder Scrolls V: Skyrim Steames rekordját is

A Bethesda Game Studios (innentől csak BGS-ként rövidítve) legújabb játékához lesznek moddoláshoz használható eszközök is, de ezekre még várni kell.

 

A Steam létezése óta figyelt top harmincas listára feljutott a The Elder Scrolls V: Skyrim is, amikor 2011-ben megjelent PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra és PC-re. Akkor egyidejűleg 287 ezer játékossal rendelkezett a BGS játéka. Ezt a rekordot a Starfield megdöntötte (ami nem meglepő, mert a játékipar folytatólagosan növekedik, de egyszer ennek is vége lesz, azaz a buborék ki fog pukkanni), igaz, csak egy kevéssel. A Fallout 4 2015-ben 472 ezer játékost tudott felmutatni, és ehhez képest a Starfield lemaradt a 287708 egyidejű játékosával, mindössze 297-tel megelőzve a Skyrimot.

A Steames eredményen torzít viszont az, hogy mások talán a Microsoft Store-on keresztül vették meg a BGS legújabb játékát, de az Xbox Game Pass-előfizetők is elérhetik a szolgáltatáson szeptember 6-a óta, így a potenciális vásárlók helyett előfizetőkről van szó, akik viszont így a Game Pass adatait tolhatták meg erősen (miközben az áremelésével a PlayStation Plus egyszerűen nem tud pluszt mutatni…). Több mint 6 millió játékosa már volt a Starfieldnek, de konkrét eladási adatokat még nem hallottunk.

Lesznek DLC-k is: a Shattered Space lesz az első sztoribővítés, de ingyenes frissítések és modok is lesznek. Todd Howard, a Starfield rendezője a japán Famitsunak azt nyilatkozta, hogy a modokkal majdnem bármit megtehetünk majd, ahogy a korábbi BGS-játékokban is. A modtámogatás 2024-ben érkezik, és mivel a stúdiónak is tetszik a rendszer, valami nagyot ígérnek számunkra. Szóval minimum négy hónap fog eltelni a mod-eszköztár megjelenésig, ami nem olyan nagy időtartam: a Skyrimnak három, a Fallout 4-nak pedig öt és fél hónap kellett, mire a megjelenésétől számítva megkapta a modtámogatást.

Kíváncsiak leszünk arra, hogy az űreposzból a kreatív elmék mit tudnak majd létrehozni. Szinte biztos, hogy lesznek kiváló modok.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu