Ez nem egy Nintendo DS, ez egy handheld PC: íme az Ayaneo Flip!

TECH HÍREK – Páratlan fogást és kényelmet ígér az Ayaneo hordozható PC-je, amin ráadásul egy billentyűzetet is találhatunk!

 

A handheld PC-k között sok nagyobb készülékről is beszámoltunk már. Ott van a Steam Deck a Valve-tól, a ROG Ally az Asustól, vagy a Legion Go a Lenovótól, de közös vonásuk az, hogy nem rendelkeznek billentyűzettel, hanem inkább a Nintendo Switchhez hasonló felépítéssel bírnak. Az Ayaneo Flip nem ezt az irányt tűzte ki magának. Ez a készülék egy olyan PC akar lenni, ami elfér a zsebünkben, de első látványra akár össze is lehetne téveszteni a Nintendo DS-sel…

De ha felnyitjuk a fedelét, a gombok, a D-pad, illetve a két analóg kar megtalálhatóak az Ayaneo Flipen… és mellettük ott van egy mini billentyűzet is, ami főleg azoknak lesz kifejezetten hasznos, akik vékony, hosszú ujjúak, mert nekik nem lesz gyakori a félreütés. A gép Windows 11-en fut, és aki a régi Xbox 360-as billentyűzeteken, esetleg Blackberry-ken már gépelt, ismerős érzésben lesz része.

Beszéljünk a gép hardveréről is. Az Ayaneo Discord szerverén közölte a cég, hogy az Ayaneo Flip egy 7″-os (17,78 centis), 120 Hz-re képes kijelzővel rendelkezik, de még nem tudni, hogy érintőképernyős. Egy tapipad is talán van az Y gombtól balra. Az APU még nincs megerősítve, de ha az Ayaneo követi szeretné a trendeket, akkor az AMD Ryzen 7840U-t használja a gépben, mert a többi készülékében is ezt alkalmazza. Arthur Zhang, a cég vezérigazgatója szerint hasonló specifikációjú a készülék, mint az Ayaneo Neo 2S, ahonnan a hűtési technológiát is átemeli.

Érdekességképp még meg lehet említeni az Ayaneo Slide-ot is. Ez ugyanis a cég első olyan handheld PC-je, amin egy billentyűzet is van. A Nokia Sidekick-hez hasonló kijelzőjű, ugyanis itt is mögötte rejtőzik a minibillentyűzet. 20-21 éve a pocket PC-k voltak divatosak (anno a főszerkesztőnk is használt ilyet), úgyhogy most ennek egyfajta reneszánsza lehet, ha a billentyűzetes készülékek sikeresek lesznek…

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu