Sok grafikus módot kínál a Marvel’s Spider-Man 2

Az Insomniac Games játéka nem elégszik meg a minimummal: ennél több jár Peter Parkernek és Miles Moralesnek, a két Pókembernek.

 

Mike Fitzgerald, az Insomniac alaptechnológiai igazgatója az IGN-nek adott interjújában beszélt arról, hogy a Marvel’s Spider-Man 2 milyen grafikai módokkal bír. Lesz egy olyan, ami 30 FPS-re koncentrál, de látványra ütős lesz (a nevek még nem ismertek, így ezt nevezzük a szépségre törekvő opciónak), egy másik pedig a frame rate-et helyezi előtérbe, és másodpercenként 60 képkockára törekszik (ez lehet a teljesítményre kihegyezett mód). Akinek 120 Hz-es kijelzője van, egy 40 FPS-es, nagy frame rate-et ígérő módot is használhat. A változó képfrissítési ráta (VRR) is támogatott lesz.

Fitzgerald nem konkretizálta, hogy milyen felbontásokon fut majd ez a három mód (a 30 FPS-est legtöbbször natív 4K-nak tippelnénk, a 60 FPS-est dinamikus 4K-nak), de egyik sem lesz teljesen rögzítve, ugyanis szerinte az Insomniac Games szereti, ha a játékainak felbontása dinamikus, és mivel egy robusztus TAA (temporal anti-aliasing) technológiájuk van, amivel könnyű fel- és leskálázni, egyes helyszíneken jelentősen alacsonyabb felbontást kaphatunk. Erről majd a Digital Foundry biztosan készít egy elemzést, így egy hónap múlva már tudni fogjuk, hogy mikor milyen felbontás vár ránk.

Eddig nem említettük a sugárkövetést, és nem véletlenül. Ezúttal ugyanis nem az a helyzet, amit rengeteg kurrens-gen játékban látunk. Nem lesznek olyan grafikus módozatok, ahol a ray tracing ki lesz kapcsolva, hanem mindenhol használja az Insomniac ezt a technológiát! „Ennél a játéknál valóban képesek vagyunk a [sugárkövetés] alapszintű teljesítménymódként való alkalmazására. Nincs olyan mód ebben a játékban, amelyben a sugárkövetés ki lenne kapcsolva. Nincs rá szükség. Tényleg rájöttünk, hogyan adjuk meg a megfelelő Pókember-képet és látványt, és szeretnénk, ha minden játékos ezt látná,” mondta Fitzgerald.

A Marvel’s Spider-Man 2 október 20-án jelenik meg PlayStation 5-re. A minap beszámoltunk a Digital Deluxe változatról, továbbá a State of Playen bemutatott új videóról.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu