A Marvel’s Spider-Man 2 színésze reagált a híres Peter Parker arcmodell-csere botrányra

Yuri Lowenthal, a Marvel’s Spider-Man 2-ben Peter Parkert alakító színész ismét megszólalt karaktere vitatott arcmása miatt, ugyanis anno a PS5 verzió megjelenésekor lecserélték a színészt és modellt, akiről mintázták egy másik színészre.

 

A Marvel’s Spider-Man 2 szinkronszínésze, Yuri Lowenthal ismét foglalkozott Peter Parker vitatott újratervezésével és az azt körülvevő folyamatos diskurzussal. Amikor a Marvel’s Spider-Man 2020-ban PlayStation 5-re készült remastered változata, az Insomniac egy jelentős változtatást hajtott végre a főszereplő pókemberen: míg az eredeti PS4-es verzióban John Bubniak színész volt a performance capture artistja Peter maszk nélküli arcának, addig a frissített PS5-ös és PC-s portban Ben Jordan váltotta fel. Ezt a változást az abban az évben megjelent Spider-Man: Miles Morales spin-off is átvette, és Ben Jordan Peter Parker változatát a hamarosan megjelenő Marvel’s Spider-Man 2-ben is láthatjuk majd újra.

A döntés, hogy a későbbi Marvel’s Spider-Man folytatásokban megváltoztatják Peter Parker külsejét, azért született, hogy a karakter jobban hasonlítson szinkronszínészére, Yuri Lowenthalra, de a John Bubniak idősebb kinézetét jobban kedvelő rajongók azzal vádolták az Insomniac-ot, hogy Tom Holland fiatalosabb Pókemberét próbálja lemásolni a Marvel Cinematic Universe-ből, és úgy érzik, hogy ez nem illik az első játékban megismert tapasztalt hálóőrhöz. Az említett rajongók modok segítségével próbálták visszaállítani John Bubniak Peter Parkerét a Marvel’s Spider-Man Remastered PC-s portjában, míg mások megbékéltek Ben Jordan verziójával, sőt, jobban is szeretik azt, mint az eredetit.

A Marvel’s Spider-Man 2 csak újra fellobbantotta a Peter Parker újratervezéséről szóló vitát, és még az okoskodó hős mögött álló színész is kezd belefáradni. Yuri Lowenthal nemrég leült egy interjúra a Comicbook.com-nak, amelynek során szóba került Peter megváltozott arca. Amikor a változásról kérdezték, Lowenthal azt válaszolta, hogy ez sosem zavarta annyira. „Számomra az előadás ugyanaz volt. Túltettem magam rajta, amint azt mondták: ‘Hé, meg akarjuk változtatni, hogy az arcanimáció jobb legyen’. Azt mondtam: ‘Benne vagyok!’ Nem érdekel, hogy úgy néz ki, mint egy kobold, ha az én alakításom jobb lesz, akkor benne vagyok.”

A Marvel’s Spider-Man 2 sztárja, Yuri Lowenthal a továbbiakban elmondta, hogy kissé belefáradt az állandó oda-vissza vitába arról, hogy a Marvel’s Spider-Man Peter Parkerének melyik változata a jobb, mivel úgy érzi, hogy „minden, amit el kell mondani, már elhangzott”, és egyes rajongóknak tovább tart majd túllépni a változtatáson, mint másoknak. Ugyanakkor megjegyezte, hogy az emberek elég mélyen kötődtek ahhoz a karakterhez, akinek a megteremtésében ő segített a Marvel’s Spider-Manben, hogy ilyen reakciót mutassanak az újratervezésére – még akkor is, ha reméli, hogy mindenki „túlteszi magát rajta”.

Az biztos, hogy Peter Parker Marvel’s Spider-Man változata gyorsan a szeretett szuperhős egyik legnépszerűbb inkarnációjává vált – olyannyira, hogy az idei Pókember: Across the Spider-Verse című filmben egy rövid cameo megjelenést kapott, mielőtt visszatérne a Pókember 2-ben. A rajongóknak lesz miről beszélniük, amikor a Pókember 2 októberben megjelenik, de Yuri Lowenthal úgy érzi, hogy a Peter hírhedt újratervezése körüli vita már lezajlott.

A Marvel’s Spider-Man 2 október 20-án jelenik meg, kizárólag PS5-re.

Forrás: GameRant

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu