Dragon’s Dogma II: egy mélyebb bemutató a Capcom akció-RPG-jéből [VIDEO]

A Tokyo Game Show alatt a Capcom megmutatta, hogy mennyire izgalmasnak tűnik a Dragon’s Dogma folytatása.

 

A nagyjából tízperces áttekintés tartalmazott egy magyarázatot a mesterséges intelligencia által irányított paraszt (pawn) társainkról, néhány elérhető hivatásról és a két nemzetről, amelyet az utazásunk során felfedezünk. Itsuno Hideaki, a Dragon’s Dogma II rendezője bepillantást engedett abba is, hogy a játék megjelenésekor milyen sokféleképpen használhatjuk majd kreativitásunkat azzal kapcsolatban, hogy ebben a magával ragadó világban miképp fedezzünk fel egyet s mást.

A Dragon’s Dogma II egy narratívaközpontú akció-RPG, amely egy magával ragadó fantáziavilágba helyezi az Arisen karakteeket. Egy legfeljebb három MI-társból álló csapatot fogunk vezetni, köztük az egyéni fő Pawn-t és legfeljebb két továbbit, akiket más játékosoktól vagy offline toborozhatunk. Mielőtt nekivágnánk az utazásunk minden egyes küldetésének, fontos, hogy megszervezzük a csapatot, és biztosítsuk, hogy mindenki képes legyen kihasználni egymás erősségeit, és taktikusan megválasztott hivatásukkal enyhíteni a gyengeségeiket. A játék elején a kezdeti négy hivatás közül választhatjuk ki a megfelelő játékstílust (harcos/fighter, archer/íjász, thief/tolvaj és mage/mágus). Bármikor megváltoztathatjuk az Arisen (a főszereplőnk) és a fő Pawn hivatását, ha felkeressük a világban található hivatásos céheket, és a játék során előrehaladva új hivatásokat nyithatunk meg.

A Dragon’s Dogma II története két nemzet között (Vermund, az emberiség királysága, és Battahl, a fenevadak nemzete) játszódik. Vermund a zöld dombok országa nemesek által lakott, megerősített fővárossal és a kastélyt körülvevő kiterjedt köznépi településekkel. Eközben Battahl meredek kanyonjait ősi romok tarkítják, amelyek később a jelenlegi városok alapjául szolgáltak. Amikor az egyes népek városainak biztonságán kívülre merészkedünk, utazókkal, kereskedőkkel, katonákkal és más népekkel találkozhatunk, akik a mindennapi életüket élik. Minden karakternek megvannak a saját indítékai és céljai, és akár küldetéssel is megbízhatnak minket. Ha az egyik Pawnunk tud egy küldetésről, felajánlja az Arisennek, hogy elkísér. Ha útközben sötétedni kezd az ég, érdemes táborhelyet keresni pihenésre ahelyett, hogy a fojtogató sötétséggel és az éjszaka megnövekedett veszélyeivel megküzdenénk. Az ökrösszekerek is gyors utat kínálnak az egyes nagyobb városok között, de érdemes vigyázni, mert megtámadhatnak minket utunk során.

Szó esett a hivatásokról is. A harcos karddal és pajzzsal vágja át az ellenség sorait, és erőteljes csapásokat mér, miközben pajzsokkal védi magát és szövetségeseit. Az íjász értelemszerűen íjat és nyilat használ, hogy távolról csapjon le az ellenségre, és kiválóan céloz arra, aki/ami a levegőben van; ezen túl lehetőséget teremt a következő támadásra, miután eltalálta a gyenge pontokat. A tolvaj halálos gyorsasággal támad, gyors és egymást követő csapásokat mér mindkét kezében lévő tőrrel, miközben kiemelkedő mozgékonyságot mutat. A támadásoktól gyorsan el tud ugrani, és a lehetőségeket kihasználja, hogy ellenfelére ragaszkodva súlyos sebzést tudjon okozni. Ellenségektől és NPC-ktől egyaránt képes lopni. A mágus egy botot forgatva különböző módokon nyújt támogatást a csoportjának a mágikus támadások indításától kezdve a csoporttagok fegyvereit erősítő varázslatok felajánlásán át a gyógyító varázslatok elmondásáig. Itsuno még bemutatott két másik hivatást, amit csak az Arisen ölthet magára. A mágikus nyilakat használó Magick Archer sokoldalú mozgáskészlettel rendelkezik, amely képes támadni, gyógyítani a szövetségeseket, vagy akár megtanulni egy egyéni képességet, amely széles területen pusztító támadást indít, cserébe csökkentve saját maximális HP-ját. A Mystic Spearhand az egyedi Duospear és a mágia segítségével közelről vagy távolról támadja az ellenséget büntető csapásokkal vagy mágiával, amely megbéníthatja az ellenséget, esetleg több tárgyat is rájuk hajíthat.

A Dragon’s Dogma II PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re (Steam) készül. Megjelenési dátuma nem ismert.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu