Tovább támogatja a Nintendo a Switch-et az elvártnál?

Úgy tűnik, hogy a japán cég nem fogja azonnal a sírba rúgni a Switch-et, miután annak utódja megjelenik (ezt például a Microsoft is eljátszotta az Xbox 360 megjelenése után az első Xbox konzollal…).

 

Furukawa Shuntaróval, a Nintendo vezérigazgatójával interjút készített a Nikkei, és erről tweetelt Serkan Toto. Mivel a teljes interjú fizetős fal mögött van, csak az ipari elemző összefoglalójára támaszkodhatunk. A konzultáns szerint az interjú nem kelti nagyon fel a figyelmet, de két érdekes részletre mégis felhívta a figyelmet, ugyanis a Switch és annak utódja is érdekes pályát járhat hamarosan be.

A jelenlegi üzleti év végéig a Nintendo biztosan a Switch-re koncentrál, tehát lényegében azt mondta Furukawa, amit eddig is tudtunk: 2024 márciusának végéig a nagy N nem fogja piacra dobni a Switch 2-t (továbbra is ugyanaz a helyzet: hivatalos név híján nevezzük így). Az érdekesség viszont az, hogy a következő üzleti év alatt is, tehát 2025 márciusáig támogatni fogja a japán cég az amúgy kifejezetten sikeresnek nevezhető hybrid platformot!

A Switch utódjáról éppen tegnap írtuk, hogy mikor lehet reális a megjelenési időszaka egy álláshirdetés alapján, viszont utána néhány hónapig még lehetnek olyan játékok, amiket a japán cég nem csak az új hardverre fejleszt, hanem a jelenleg hat és fél éves Switch is kap egy portot. (Tehát cross-gen fejlesztések is lehetnek… ami a Nintendótól kifejezetten ritka; legutóbb a Switch nyitócímeinek egyike, a The Legend of Zelda: Breath of the Wild volt ilyen.)

A Switch 2-ről rengeteg pletykát hallottunk: például azt, hogy a Nintendo a Gamescomon zárt ajtós prezentációval bemutatta, hogy a The Legend of Zelda: Breath of the Wild 4K felbontáson, 60 FPS frame rate-tel futott, feltehetőleg az Nvidia felskálázási technológiájának, a DLSS 2-nek köszönhetően. (A DLSS 3-ban ne reménykedjünk, az az Nvidia GeForce RTX 4000-es videókártyáin debütált, míg az új N hardver egy eggyel korábbi architektúrára épülhet…)

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu