John Wick 5, 6, 7, 8 és 9?! – A sorozat rendezője megosztja velünk a franchise jövőjét!

MOZI HÍREK – Chad Stahelski, a John Wick sorozat rendezője, további részleteket adott korábbi nyilatkozataihoz, hogy ő és Keanu Reeves hogyan látják a franchise jövőjét a negyedik rész után.

 

A sorozat rendezője, Chad Stahelski, tovább bontotta a fátylat a John Wick 5-lel kapcsolatos lehetőségekről és a franchise jövőjéről Keanu Reeves-szel együtt. Három sikeres rész után Reeves ismét visszatért a címszereplő bérgyilkos szerepében a negyedik részben, amelynek elején debütált. Azonban, mivel a John Wick: Chapter 4 befejezése látszólag véget vetett a karakternek, kérdéses volt, hogy a tervezett mellékágakon túl folytatódik-e a fő szál.

Most az Inverse-nek adott interjúban Stahelski elmondta, hogy ő és Reeves hogyan állnak a John Wick 5 lehetőségéhez, és megerősítette, hogy ez még mindig napirenden van. Azonban több tényező is befolyásolja, hogy ez mikor valósul meg. Nézd meg Stahelski teljes nyilatkozatát alább:

„Rengeteg ötletünk van, John Wick 5, 6, 7, 8, 9. Napokon keresztül tudnánk ötleteket gyártani. Csak a történet nincs lezárva. Nem a pénz motivál minket, hogy visszahozzuk John Wicket. Imádom a karaktert? Természetesen. És ha csinálnánk még néhány John Wick filmet, az nagyszerű lenne. Keanu egy pillanat alatt benne lenne, ha lenne egy jó történetünk. Ezt nyitva hagyjuk. Tudom, hogy a stúdió boldog lenne, ha azt mondanánk, hogy van még egy.

„Keanu és én mindig is érdeklődtünk ebben, de egy kicsit nyitva hagyjuk, hogy kitaláljuk, van-e valami, amit szívesen megnéznénk. Másrészt, van egy stúdiónk, amely nagyon lelkes, nem csak anyagi okokból, hanem egyszerűen csak érdekli őket, hogy mit tudnánk csinálni vele. Tehát, nagyon jóindulatúak voltak velünk idén a kiterjesztéssel kapcsolatban.”

„Tudom, hogy a ’spin-off’ vagy ’melléktermékek’ kifejezés, vagy ahogy akarod nevezni, mindig előjön. Keanu és én is visszamentünk, és azt mondtuk: ’Nézd, vannak ötleteink a John Wick világához, más karakterekhez, amelyek nem John Wick-központúak. Érdekelnének titeket ezek a dolgok? És ők nagyon pozitívak voltak, és azt mondták: „Igen, nagyon érdekelne minket. Olyan karakterek, akik nem szerepeltek egyik filmben sem, akik a háttérbe szorultak, mert egyszerűen nem illettek bele a történetünkbe, és néhány meglévő karakter , akikkel szívesen látnánk más szituációkat is.”

 

Vajon Keanu Reeves visszatér-e a John Wick 5-ben?

 

A John Wick 5 nem lesz megvalósítva, ha Stahelski és Reeves nem találnak ki egy elég erős történetet, és felmerül a kérdés, hogy Reevesnek egyáltalán vissza kellene-e térnie egy ötödik filmhez. Miután a négy film során szó szerint több mint 400 embert likvidált, a John Wick: 4. fejezet befejezése során a bérgyilkos látszólag békét talált a halálban.

 

A franchise eddigi részeiben sokszor volt szó a tettek következményeiről, és a negyedik rész is ezt a témát boncolgatja, kiemelve, hogy értelmes életet kell élni ahhoz, hogy értelmes halált érjünk el. Valójában Stahelski és Reeves is nyíltan beszélt arról, hogy Wick értelmes halálának megadása volt az egyik fő mozgatórugója a legújabb résznek. Bár a John Wick: 4. fejezet befejezése természetesen nyitva hagyja a lehetőséget, hogy Wick valójában nem halt meg, a film a saga méltó lezárásaként szolgál, és Reeves karakterét nem egy béna, giccses jelenettel, hanem egy epikus halállal búcsúztatja.

Bár kétségtelenül lehet érvelni amellett, hogy Reeves karakterének nem kellene visszatérnie, azt is érdemes megemlíteni, hogy a franchise minden egyes filmje jobb volt, mint az előző. Egyértelmű, hogy Stahelski és Reeves valami különlegeset találtak ki, és az eddigi tendencia azt sugallja, hogy a leendő John Wick 5 talán a legjobb lesz a sorban. Azt még nem tudni, hogy a páros újra összeáll-e egy újabb részhez, de a The Continental című spinoff-sorozat kissé visszafogott fogadtatása azt sugallja, hogy a franchise akkor a legjobb, ha Stahelski és Reeves is részt vesz benne.

 

Forrás: Inverse

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu