Nem lesz OLED kijelzőjű a következő Nintendo konzol?

A Nintendo Switch 2 (vagy nevezzük NG-nek, ha a pletykák szerint ez a Switch utódjának kódneve) tartalék megjelenési dátuma is kiszivároghatott.

 

Erősen feltételes módban kell mindent kezelni, amiről a következő bekezdésekben szó lesz, ugyanis ezek tényleg csak pletykák, amik mögött hiteles megerősítés egyik nagyobb publikációtól nincs. A Gaming Leaks subredditen bukkant fel az, amit SoldierDelta írt (mielőtt korábban is a Switch-utód platformról írt, a Team Ninja Rise of the Roninjáról szivárogtatott). Szerinte valamilyen kiterjesztett (augmentált) valóságú funkciókkal is rendelkezni fog a japán cég következő generációs hardvere, talán az új kamerafunkció miatt.

A kijelzőről is beszélt: szerinte nem OLED lesz, így hiába jött ki a harmadik variáns a Switchből ezzel a típussal (ezzel egészen korrekt látványt kapunk), az utód nem. Vagy utódok, ugyanis két verzióról számolt be korábban (és így mi is). Mindkét verzió esetében sem fixálták az árazást, és így a 400/450 dollár (160/180 ezer forint, vagy még több is…?) még módosulhat. A megjelenési dátumról írtuk már, hogy szeptember 24-e lehet, de most szó volt a tartalék dátumról is!

Ha nem szeptemberben dobják piacra az új N platformot, akkor ez november 3-án történhet meg. Ezt a dátumot nem tudjuk hitelesnek tekinteni, ugyanis az egy vasárnap, és hiába törjük a fejünket rendületlenül, egyetlen eset sem jut eszünkbe, amikor a hét utolsó napján jelent volna meg egy új konzol! November elseje vagy nyolcadika (péntek) reálisabbnak tűnne, ugyanis a Nintendo a first-party, belsős fejlesztésű játékai általában pénteken szoktak megjelenni…

Szóval a tartalék megjelenési dátumot felejtsük el, de az OLED kijelző hiányán elgondolkodhatunk. Mindez nem hivatalos információ, és tavaszig nagy eséllyel a japán cég nem fogja bemutatni az új platformot (hiszen már kijelentették, hogy az idei üzleti évben, március végéig nem fogják kiadni). Reméljük, hogy nem fogunk akkorát csalódni, ahogy a Wii uzán a Wii U-ban…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu