A PC portok befogadására készül a PlayStation Network?

Tavaly már volt egy erre utaló jel, de azóta sem történt semmi az ügyben, de most már valamit biztosan csinál a Sony.

 

Tavaly lehetőségünk volt arra, hogy a Marvel’s Spider-Man Remastered PC portjában linkeljük a PlayStation Networkös fiókunkat (már ha rendelkezünk eggyel), de ennek végül semmilyen következménye nem volt, amit jelentősnek lehetne mondani (jó, voltak jutalmak a Steames és PlayStation Networkös linkelésért, de azon túl nem történt semmi). Csakhogy a TrueTrophies arról számolt be, hogy a Sony már a PC-s PSN-trófeákat teszteli. Mivel ez egy olyan site, ami közvetlenül a PlayStation Networkről szedi be a trófeákra vonatkozó adatokat, valami tényleg alakul a háttérben.

A TrueTrophies egy új PlayStation 5-ös trófealistát azonosított, amelyen egy másik platformot is listázott a Sony. A név magáért beszél: PSPC. Bár a lista egyik játékhoz sem kötődik, ez mindenféleképpen egy előjel, ugyanis ez egy teszt. A PSPC platform egy új platform, ami nem azonos a PlayStation 5-tel, de mégis kapcsolódhat hozzá. Biztosan nem a PlayStation Portalról van szó (az inkább egy olyan hardver, amiben sokkal több potenciál van, de a Sony egyáltalán nem tudja, vagy nem AKARJA kihasználni azt), mert azon helyileg semmi sem fog futni, mivel a cég a PlayStation Vita után egyáltalán nem hajlandó handheldet készíteni…

Ezzel a lépéssel a Sony a Microsoft példájáz követheti. Az Xbox Game Studios, azaz a first-party játékok esetében ugyanis több játéknál is elvárt a Steamen is, hogy rendelkezzünk egy Xbox Live-fiókkal (így achievementeket szerezve, és az elmentést is hordozhatjuk), miközben a PlayStation Studios PC portjait elindítva nem kötelező a PlayStation Network-fiók, és anélkül is bátran nekivághatunk a kalandoknak. A Microsoft játékainál a kivétel a Minecraft Dungeons, az Ori and the Will of the Wisps, illetve a Psychonauts 2.

Szóval a Sony már tesztelget, és kérdés, hogy mikor jön a hivatalos PC-s trófeázás.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu