Marvel’s Spider-Man 2: technológiailag sincs mire panaszkodni [VIDEO]

Az Insomniac Games bemutatta, hogy az első és a második fő Pókember-kaland között mekkora vizuális fejlődést lehet összehozni, azaz a Sony stúdiója prezentálta a konzolgenerációnyi különbséget.

 

A Digital Foundry elemzését lent megtekinthetjük, és a kurrens-gen játékok között technológiai éllovasnak nevezhetjük. Bemutatja, hogy mire képes a PlayStation 5 anélkül, hogy súlyos áldozatot vállalna (nincs alacsony natív felbontás a teljesítményre összpontosító Performance módban, nincsen instabil frame rate…). A korábbi félelmeink is elhárultak: az első rész PlayStation 5-ös remasteréhez képest a második sokkal szebb, mint amit eddig láthattunk. A Marvel’s Spider-Man 2 második részének New Yorkja sokkal sűrűbb, részletesebb geometriájú, több anyagot használ, jobb megvilágítású, és most már mindegyik grafikai módban alkalmazva van a sugárkövetés (ray tracing), ami szintén erősödött, ugyanis a tükröződések (de még a másodlagosak is) jobb minőségűek. Egymás mellé téve a két részt kimutatkozódik a különbség.

A Fidelity mód (a képminőségre törekvő opció) dinamikus felbontásban 1440p és 4K (2160p) között mozog, és többnyire tartja a 30 FPS-t (de ha 120 Hz-et tudó kijelzőnk van, ez 40). A Performance mód natív felbontása dinamikusan 1080p és 1440p között megy, de ahhoz képest, hogy idén volt már 720p alá zuhanó natív felbontás a teljesítményközpontú módban egy másik játékban, ez nem rossz, és nagyon ritkán megy le 55 FPS körüli értékre 60-ról. Több VRR opció is van. A Smooth limitálja a másodpercenkénti hatvan képkockára, az Uncapped pedig Performance módban 65-80 FPS-re felviheti, Fidelity-ben pedig 45 és 60 között mozog, de a dinamikus felbontás skálája kitágul, így Performance-on akár 936p-re is lemehet a natív felbontás.

Úgyhogy az október 20-án PlayStation 5-re megjelenő Marvel’s Spider-Man 2 teljesítménye egészen korrekt, ami kellemes meglepetés sok idén megjelent nagyobb játék által felmutatotthoz képest. Emiatt pedig kérdéses, hogy lesz-e félgenerációs frissítés… de erre ma még visszatérünk a hírekben, ugyanis az egyik konzolgyártó cég esetében hallottunk egy pletykát.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu