Megmenekült volna a Disney Hófehérke-filmje?! Íme a gesztus, amit a rajongónak tettek…

MOZI HÍREK – A Disney közzétette az első képet Rachel Zeglerről, aki Hófehérkét alakítja hét CGI-törpével az élőszereplős remake-ben, miután a film korábbi változata komoly ellenérzéseket váltott ki…

 

 

Egy új képen a Disney élőszereplős Hófehérke című filmjéből láthatjuk először a címszereplő hercegnőt a törpékkel. A Disney közelgő élőszereplős remake-je az 1937-es animációs klasszikusuk, a Hófehérke és a hét törpe újraértelmezése. A filmet Marc Webb rendezi, a főszerepekben Rachel Zegler és Gal Gadot látható.

Most a Disney kiadta az első képet a Hófehérke remake-hez. Az első képen Zegler címszereplő hercegnője látható hét törpével körülvéve. A törpe karaktereket CGI-vel renderelték, és a hercegnő körül állnak és ülnek.

 

 

Hófehérke / Snow White / Disney / Rachel Zegler

 

 

Miért is problémás a Disney Hófehérke remake-je?

 

A várakozás ellenére a Hófehérke remake-nek több ellentmondással is szembe kellett néznie. Többek között a törpék ábrázolásával és Zegler klasszikusra vonatkozó megjegyzéseivel. Ahelyett, hogy az eredeti animációs film Hófehérke és a hét törpe címét vette volna kölcsön, a Disney készülő élőszereplős filmje a törpe karaktereket a cím e második részének levágásával hangsúlytalanította. Aztán kiderült, hogy a hét törpét hét „varázslatos lény” fogja helyettesíteni a Hófehérke remake-ben.

Ezt a változtatást a törpékkel kapcsolatos káros sztereotípiák miatt hajtották végre, amelyeket ezek a karakterek vélhetően továbbörökítettek.

A „varázslatos lényekre” való változtatás visszafelé sült el a Disney számára. Ahelyett, hogy a közönség felkarolta volna az állítólag politikailag korrektebb változtatást, a Disney-t azért kritizálták, mert nem adott lehetőséget a törpe színészeknek, hogy a Hófehérke törpe szerepeit elvállalják. A hét varázslatos lény között ugyanis csak egy törpe színész tűnt fel. Ez azt jelentette, hogy a Disney, hogy érzékenyebb legyen, gyakorlatilag hat potenciális lehetőséget dobott ki a szereposztásban való részvételre. Éppen annak a csoportnak, amelyet történelmileg annyira rosszul reprezentáltak a filmvásznon.

Ezzel a legújabb Hófehérke-képpel a Disney látszólag elfordult a varázslényektől. Ám a Hófehérke szereposztás-problémáján ez nem változtat. Hiszen egy CGI-törpe nem jelent olyan inkluzív lépést, mint egy törpeséggel élő színész szerepe. Úgy tűnik, a Disney megpróbálja meghallgatni a kritikai reakciókat.

Azzal a friss hírrel, hogy a Hófehérke 2024. március 22-ről 2025. március 21-re csúszik, az élőszereplős remake-nek még sok hónapja van arra, hogy újra feltalálja magát.

 

Vajon mit szól a változásokhoz a közönség?

 

A Disney nemrég jelentette be, hogy az élőszereplős Hófehérke megjelenési dátuma egy évet csúszik, ugyanakkor egy vadonatúj képet osztott meg a törpékkel Zegler Hófehérkéjéről. A közösségi média egyes felhasználói ünneplik, hogy a karakterek mostantól valódi – „valódi” – törpék. Ez valóban jelentős változás az eredeti szándékhoz képest, miszerint társait nem egy homogén törpecsoportként ábrázolják.

A „varázslények” borzalmasan nevetséges megjelenésén nehezen tudtuk túltenni magunkat, de nem biztos, hogy ami történt, az valóban előrelépés.

Sokan mások azonban kritizálják a karakterek életre keltéséhez használt CGI-t. A Twittert –  bocsánat, X-et – elárasztották a hitetlenkedő kommentek. Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy azokat, akik eddig kételkedtek az élőszereplős Hófehérke-mozi sikerében, nem sikerült megnyugtatni. Ellenben a potenciális közönség jelentős részét sikerült sokkolni az ormótlanul béna CGI-karakterekkel. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, mivel áll elő a Disney legközelebb… esetleg kesztyűbábok vagy árnyjáték-figurák formájában látjuk viszont legközelebb a törpéket?

Forrás: Disney, X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu