Életszerű, változatos animációk is lesznek a Grand Theft Auto VI-ban?

A Rockstar Games régóta várt játékában állítólag egy egyedi animációs rendszert is találhatunk majd.

 

A Grand Theft Auto VI-nak is van subredditje, ami nem nagy meglepetés. Itt egy felhasználó, Tobbelobben osztott meg egy szabadalmat, amit a Rockstar Games anyacége, a Take-Two Interactive védetett le. Tavaly volt egy szivárgás, ami egy egydi animációs rendszerről szólt. Ebben egy olyan könyvtár található, ami kis elemekből építi fel a karakterek mozhását, és ezeket kombinálva szélesebb körű animációkat lehet teremteni. Ebből adódóan életszerűbb, változatosabb mozgáskultúrát tapasztalhatunk.

Még az egyszerű animációknak, így a sétálásnak is rengeteg lehetséges variációja lesz. Az eltérő időjárási feltételek is befolyásolhatják ezeket, így ha például esik az eső, máshogy sétálhat a karakter, mintha tűző napon tenné ugyanazt. A rendszer a már kiszivárgott Grand Theft Auto VI buildben is ott volt, és Tobbelobben szerint az NPC-k is használni fogják, nem csak a főszereplők. Így nem kizárt, hogy az új GTA az egyik legnagyobb immerziót (elmerülést) kínáló nyílt világú játék lehet.

A Grand Theft Auto VI-ról sokat hivatalosan nem közölt még a Rockstar, de azt már kijelenthetjük, hogy az ötös GTA már több mint tíz éve, hogy megjelent PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, de azóta megjelent PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re, de volt PlayStation 5-ös, Xbox Series-es újrakiadás is. A GTA V után jött a Red Dead Redemption 2, ami grafikailag hatalmas előrelépés volt, és már azt is hallottuk, hogy a grafikai ugrás mértéke még ennél is nagyobb lesz a Grand Theft Auto VI-ban.

Az új GTA megjelenési dátuma még nem ismert, de a megjelenési időszaka nagy eséllyel a következő üzleti évre tehető, azaz 2024 áprilisa és 2025 márciusa között érkezhet. Feltehetőleg PlayStation 5-re és Xbox Series-re fog először megjelenni, és csak utána számíthatunk a PC portra, ugyanis mostanában ezt a megközelítést használta a Rockstar és a Take-Two az új játékaikkal.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu