iOS-en is kiváló teljesítményre képes a Resident Evil: Village! [VIDEO]

Az Apple iPhone 15 Pro és Pro Max készülékein a Capcom belső nézetes túlélő horrorja nem gyengélkedik, így a portolás minősége teljesítmény tekintetében nem kérdőjelezhető meg.

 

Már közel két hónapja hallottuk, hogy az iPhone 15 két drágább modelljében található A17 Pro chip több AAA játékot is futtatni fog. Ezek közé tartozik a Resident Evil: Village is, ami a mai naptól kapható az Apple App Store-on, és a lent beágyazott videóból az első benyomások felettébb pozitívnak mondhatóak: stabilan tartja a másodpercenként hatvan képkockát HD+ felbontáson, és rengeteg grafikus beállítást is kapunk, amivel még inkább behangolhatjuk a Capcom játékát, hogy stabilan fusson.

Egy külsős monitoron is játszhatjuk a USB-C csatlakozón keresztül, de a felbontás így csak 1560×720 (holott 2796×1290-en is lehetne játszani, de ekkor a teljesítmény nem a legjobb; a 2340×1080 viszont korrekt), és mindössze 30 FPS-t kapunk. A MetalFX felskálázás hasonlóan működik az Nvidia DLSS és az AMD FSR technológiájához, és a Quality és a Performance opciók kapcsán választhatunk, hogy a minőség, avagy a teljesítmény kell-e.

A stabil 60 FPS érdekében javasolt a felbontás csökkentése, viszont eközben ne felejtsük el szem előtt tartani a VRAM-használatot. Mivel az iPhone 15 Pro és Pro Max mobilokban 6 GB-tal gazdálkodhatunk, könnyedén ki lehet hozni valami jót Ethan Winters kelet-európai kalandjából. De nem a legjobbat, ugyanis ha mindent maximumra csavarunk, a játékélmény nem lesz olyan kifinomult, és hiába próbálkozunk az iPadeken (ha abban M1-es, esetleg M2-es chip van), valószínűleg ott sem számíthatunk tökéletes élményre maximum grafikán.

Kíváncsiak leszünk arra, hogy az Assassin’s Creed: Mirage, a Death Stranding: Director’s Cut, továbbá a Resident Evil 4 Remake mire lesz képes a cupertinói cég készülékein, de idővel mindent megtudhatunk ezekről a portokról is. A Kojima Productions játéka lesz a legérdekesebb ezek közül, mert azért egy Assassin’s Creedet és egy Resident Evilt könnyen mobilra lehet faragni…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu