Marvel-krízis: lehet, hogy lőttek a filmes multiverzum további terveinek?!

MOZI HÍREK – Annyi sebből vérzik az új multiverzum, hogy a Marvel állítólag fontolóra vette, hogy visszahozza az eredeti Bosszúállók-szereplőket az új filmhez…

 

 

Az MCU jelenlegi helyzetével kapcsolatos bizonytalanság közepette a Marvel vezetői a jelek szerint fontolóra vették, hogy visszatérjenek a gyökerekhez. A Variety tegnapi riportja az MCU-t övező néhány fontos kérdéssel foglalkozik. Különösen azokkal, amelyek az elmúlt néhány évben a Bosszúállók: Végjáték óta beáramló tartalmakkal kapcsolatosak. Az egyik megoldás, amit fontolgattak? Úgy tűnik, egy új Bosszúállók-film az eredeti szereplőgárdával.

Ez a Variety beszámolója szerint magában foglalná Robert Downey Jr. által alakított Tony Stark/Vasember és Scarlett Johansson által alakított Natasha Romanoff/Fekete Özvegy visszatérését a Végjátékban bekövetkezett haláluk ellenére.

A Marvel azonban állítólag még nem „kötelezte el magát” e drasztikus javaslat mellett.

Ez legalábbis részben annak köszönhető, hogy az MCU színészeinek híresen magas fizetését tekintve ez a terv drága lenne az amúgy is pénztelen stúdió számára. A Variety forrásai szerint Downey előzetes fizetése a Vasember 3-ért 25 millió dollár volt. Ez még nem is veszi figyelembe a kasszasikerek százalékos arányát, amit sok színész is keres kompenzációként.

 

Komoly bajok a Marvel Cinematic Universe-ben

 

Az eredeti Bosszúállók stábjához visszatérni nem kis dolog lenne. Különösen annak fényében, hogy a Végjáték milyen pozitív fogadtatásban részesült az MCU Eternity-saga lezárásaként. De ahogy a Variety riportja is kitér rá, az MCU jelenleg egyfajta egzisztenciális válaszúthoz érkezett, amit a visszatérő Disney-vezér Bob Iger nehezen tudott kézben tartani.

Ez is beleillik a Marvel Studios által márciusban kirúgott Victoria Alonso körüli drámába – ami akkoriban sokkoló fejlemény volt, tekintve, hogy Alonso a Marvel egyik legbefolyásosabb producere volt.

Akkor arról számoltak be, hogy Alonsót szerződésszegés miatt rúgták ki, amiért producerként dolgozott az Amazon Studios Oscar-díjra jelölt argentin drámájának, az 1985-nek a producere volt.

A Variety forrásai szerint azonban ez valójában reakció volt az MCU minőségének a Végjáték óta tapasztalható zuhanására. Különösen a VFX terén. A Marvel Studios fizikai, posztprodukciós, VFX és animációs részlegének elnökeként a felelősség nagy része Alonsót terhelte.

Az olyan sorozatok effektjei, mint a WandaVision és a She-Hulk a végsőkig elmentek, írja a Variety. Az olyan problémák, mint a kimerítő 14 órás napok, arra ösztönözték a stúdió VFX-munkásait, hogy szeptemberben egyhangúlag megszavazzák a szakszervezetet. Eközben a A Hangya és a Darázs: Kvantumánia, amely februárban hivatalosan is elindította az MCU-t, komoly kritikákat kapott a VFX-ek miatt.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy más források szerint a jelentésben Alonso volt a bűnbak az MCU forgatókönyv-problémái miatt. Az eredeti She-Hulk forgatókönyvben például a főszereplő Tatiana Maslany átalakulása csak a 8. epizódban történt meg. De amikor a forgatókönyvet átdolgozták, hogy többet mutassanak meg a háttértörténetéből, a VFX-csapatnak hirtelen össze kellett csapnia a munkát.

„Az úgynevezett rossz VFX, amit látunk, a félkész forgatókönyvek miatt volt” – mondta egy meg nem nevezett forrás a Variety-nek. „Ez nem Victoria. Ez Kevin [Feige]. És még Kevin felett is. Ezeket a problémákat már a gyártás előtti időszakban meg kellene oldani”.

 

Penge, Kang és a többi fiaskó

 

A problémák a stúdió régóta nehézségekkel küzdő Penge rebootjára is átterjedtek. Utóbbi több írón és rendezőn is átesett, és állítólag még azt is fontolgatták, hogy az Oscar-díjas Mahershala Alit a negyedik főszereplőnek állítják be. A filmet most a Variety jelentése szerint kevesebb mint 100 millió dollárból készítik. Ez eléggé megdöbbentő, ha figyelembe vesszük, hogy a Marvel általában mennyit költ a filmjeire.

És akkor ott vannak még a Jonathan Majors körüli komoly jogi problémák, amelyek miatt az MCU vezetői állítólag azt fontolgatták, hogy Kang helyett egy másik gonosztevőt, például Doctor Doomot választják.

Jonathan Majors, akit 2023 márciusában tartóztattak le testi sértés vádjával, még mindig vár a tárgyalásra. Majors Kang the Conqueror egyik változataként debütált a 4. fázis Loki 1. évadában, és azóta az egész „Multiverzum Saga” főgonoszaként lett beállítva. Letartóztatása azonban nem sokkal a Kvantumánia premierje után veszélybe sodorta a jövőjét az MCU-ban.

Összességében az MCU jelenleg egyértelműen kritikus helyzetben van. Az alkotók és a vezetők bizonyára érzik a belső feszültséget. További részletekért olvasd el a teljes jelentést a Variety-nél, az alábbi linken!

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu