A Samsung mások segítségét veszi igénybe az okostelefonos MI-hez

TECH HÍREK – Miközben az Apple a tartalomalkotásra képes (generatív) mesterséges intelligencia-technológiába nem kevés pénzt fektet be, a Samsung eközben az OpenAI/Microsoft ChatGPT-je, illetve a Google Bardja felé tekint.

 

Már beszámoltunk arról, hogy az iOS 18-ban érkezhet az Apple GPT-je (valószínűleg más lesz a neve), miközben a cupertinói cég több olyan funkción is dolgozik, ami generatív MI-t fog igényelni. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a pénzügyi jelentésük egyike során kijelentette, hogy elég sok pénzt szánnak a technológiára, hogy az ipari éllovasokkal versenyre kelhessenek. A Samsung is hasonló technológiát tervez a Galaxy brand alatt futó okostelefonjaiba implementálni, de a házilag készített megoldás helyett partneri kapcsolatot akar a dél-koreai cég kötni a Microsofttal és a Google-vel.

Az iOS 17-ben a Live Voice, az Apple Watchban pedig a Fall Detection funkció az, ami már a mesterséges intelligencián alapul, de ennél többet akar a cég. Például az üzenetküldő appban (Messages) és az asszisztenssel (Siri) sok lehetőséget rejteget a generatív mesterséges intelligencia: „Amikor az iOS 17-et kiadtuk, olyan funkciókat tartalmazott, mint a Personal Voice és a Live Voicemail. Ezeknek a funkcióknak a középpontjában a mesterséges intelligencia áll. Az órán és a telefonon egészen az életmentő funkciókig mehetsz, mint például az esésérzékelés, az ütközésérzékelés és az EKG az órán. Ezek nem lennének lehetségesek MI nélkül. Nem címkézzük őket így, mert aszerint címkézzük őket, hogy mi a fogyasztói hasznuk, de az alapvető technológia mögöttük az AI és a gépi tanulás áll,” mondta Cook.

A Twitteren Revegnus azt írta, hogy ha a Samsung sikeres MI-s okostelefont hoz létre (Galaxy S-sorozat), akkor képes lesz ismét éllovas pozícióba jutni a piacon, azaz ismét az Apple eladásait le tudná pipálni. Eközben Cook azt állítja, hogy óvatosan és felelősen áll hozzá az Apple a generatív MI-hez, így a felhasználói adatok és adatvédelem tekintetében erősen felügyelt lesz, és idővel további funkciókat bővítenek.

A Samsung dolga nem lesz egyszerű. Még akkor sem, ha a Galaxy S24 gyártását megemelik 10%-kal.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu