Daisy Ridley új filmje olyan gyengén muzsikál a kasszáknál, hogy az még a sajtót is meglepte!

MOZI HÍREK – A Star Wars-os Daisy Ridley főszereplésével készült új film a nyitóhétvégén 1 millió dollár alatti bevételt produkál. Még a friss premierek Top 10-es listájára sem került fel…

 

 

A lápkirály lánya (The Marsh King’s Daughter) lehangoló nyitóhétvégét tudhat maga mögött az amerikai jegypénztáraknál. A filmet, amely Karen Dionne 2017-es, azonos című könyvén alapul, A mágus és a Divergens rendezője, Neil Burger jegyzi. Daisy Ridley alakítja Helena Pelletier-t, a fiatal nőt, aki igyekszik megvédeni a lányát, amikor kegyetlen túlélő apja megszökik a börtönből.

A Deadline szerint A lápkirály lánya alig tudott valamit felmutatni az amerikai jegypénztáraknál, annak ellenére, hogy ez a hétvége az év eddigi negyedik legalacsonyabb összbevételű hétvégéje volt.

A három legjobb film (Five Nights at Freddy’s, Taylor Swift: The Eras Tour, és a Megfojtott virágok) mindegyike megmaradt, az újonnan bemutatott Priscilla és a What Happens Later pedig a 4., illetve a 9. helyet szerezte meg. A Daisy Ridley-féle cím nem is került fel a listára. Mindössze 849 000 dolláros bevételt hozott 1055 moziban.

 

Hiába a remek színészgárda, mégis bukás lesz Daisy Ridley új filmje?!

 

Az egyik furcsa dolog abban, hogy A lápkirály lánya nem produkált a kasszáknál, a tény, hogy a filmnek ilyen erős szereplőgárdája van. Ridley, aki az új Star Wars-trilógia főszereplője volt, egy másik franchise-veteránnal, a Zsivány Egyesben szereplő Ben Mendelsohnnal játszik együtt. (Ő a Marvel Cinematic Universe-ben is szerepel a Skrull Talos szerepében.) A szereplőgárdát olyan színészek töltik fel, mint Garrett Hedlund (Friday Night Lights, Tron: Legacy), Brooklynn Prince (The Florida Project) és Gil Birmingham (Alkonyat, Yellowstone).

Bár a színészek feltűntek már kiemelkedő művészfilmekben és nagy franchise részekben is, nagyrészt inkább az IP-alapú projektek együtteseinek részeként boldogultak.

Ridley elismert színész, de az olyan franchise-okon kívül, mint a Star Wars, a Peter Rabbit és Kenneth Branagh Hercule Poirot-filmjei, eddig nem termelt kasszasikereket. Valójában a legtöbb bevételt hozó, nem franchise-címe a 2021-es Tom Holland-film, a Chaos Walking volt, amely nagyjából 100 millió dolláros költségvetése ellenére mindössze 27,1 millió dollárt hozott.

Tény, hogy A lápkirály lánya nem került olyan széles körben a mozikba, mint a listán szereplő többi film. (A Top 3 filmet mind több mint 3000 moziban játszották az USA-ban.) Ám többi új filmet, amely a listán szerepelt, hasonló számú moziban játszották. Mindegyiküknek előnye volt a Dűne: Part Two (Második rész) bemutatóját ugyanazon a hétvégén a színészek sztrájkja miatt elhalasztották. Az is intő jel lehet, hogy például Magyarországon még sajtóvetítést sem szerveztek a filmnek. Ez többnyire akkor történik, ha már a forgalmazó is úgy ítéli meg, a mozi nagy bukta lesz. Meglátjuk, hogy Ridley képes lesz-e egy nagyobb franchise-hoz nem kötődő filmet vezetni. Egyelőre úgy tűnik, ez a cím nem fogja megtörni a formát.

Forrás: Deadline, Box Office Mojo

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu