Marvelek: döbbenetes Rotten Tomatoes-eredmény; meglepő helyről merített inspirációt a film!

MOZI HÍREK – A Marvelek (The Marvels) Rotten Tomatoes pontszámai az első kritikák megjelenésekor derültek ki. Egyelőre a Marvel Kapitány folytatásának van mit behoznia…

 

 

Fény derült a Marvelek (The Marvels) Rotten Tomatoes pontszámára az első kritikák megjelenésekor. (A miénkre sem kell már sokat várni; még a mai napon érkezik.) Bár sok kritikus dicsérte a Marvel Kapitány folytatását, ez jelenleg nem elég ahhoz, hogy a film ne az MCU egyik legalacsonyabb Rotten Tomatoes pontszámával debütáljon.

A Marvel Kapitány 2. durván megjárta a megjelenés előtt: míg a Marvel Kapitány 1 milliárd dolláros kasszasiker volt, addig a Marvelek kasszasiker előrejelzései néhány nappal a bemutató előtt visszaestek, ami szokatlan és baljós jel a folytatás számára.

Egyesek remélték, hogy a pozitív reakciók fellendíthetik a film kasszasiker-kilátásait. Ám az első kritikák szerint ez nem biztos, hogy így lesz.

November 9-én reggel a cím Rotten Tomatoes-értékelése 133 kritika alapján 59%-os. Bár a Marvelek pontszáma a tegnapi nap folyamán változott, általában 54% körül mozgott. Jelen állás szerint a film Rotten Tomatoes pontszáma jelenleg minden más MCU-mozi mögött van, ritka a negatív kritikákat kapott Ant-Man 3 (46%) és az Eternals (47%) kivételével. A Rotten Tomatoes-pontszám valószínűleg változni fog a következő napokban. Ám ennyi kritika után kérdéses, hogy van-e esélye arra, hogy javítson.

Tekintettel arra, hogy a pozitív kritikák felkelthették volna az érdeklődést a Marvelek iránt, és megfordíthatták volna az alacsony bevételi előrejelzéseket, ez a Rotten Tomatoes pontszám aggasztó jel.

A rajongók úgy vélik, hogy a Marvel Studios tisztában van a problémával. Egyesek szerint a film legutóbbi promóciós anyagai a Bosszúállókra és az X-Men lehetséges MCU-debütálására helyezték a hangsúlyt. Sok rajongó azonban úgy véli, hogy a reflektorfénynek Brie Larson Carol Danversére, Teyonah Parris Monica Rambeau-jára és Iman Vellani Kamala Khanjára kellene irányulnia. Egy szuperhősfilm három nővel a főszerepben hallatlan, nemhogy kettő közülük színesbőrű nő legyen. Sajnos a Marvel Studios úgy tűnik, úgy véli, hogy a Bosszúállókkal és mutánsokkal kell elcsábítani a közönséget.

 

 

Marvelek / The Marvels

 

 

Final Fantasy-animáció ihlette volna a Marvelek-filmet?!

 

A Final Fantasy 7 hatalmas hatással bíró alkotás. Úgy tűnik, hogy a Marvelek rendezője, Nia DeCosta az Advent Children animációs folytatásából merített ihletet, amikor a készülő szuperhősös kasszasikerét készítette. Mielőtt a Final Fantasy 7 Remake bővített betekintést nyújtott volna a Square Enix mérföldkőnek számító JRPG-jébe, Cloud Strife és barátainak története a Compilation of Final Fantasy 7-ben folytatódott. Ez egy játékokból, regényekből, sőt még egy egész estés játékfilmből álló, az eredeti történetre épülő, kibővített univerzum volt.

Ennek a kibővített univerzumnak az egyik legnagyobb eleme a Final Fantasy 7: Advent Children című animációs film volt, amely 2005-ben jelent meg.

Az Advent Children két évvel az eredeti Final Fantasy 7 eseményei után játszódik. Azt mutatja be, hogy Cloud és az AVALANCHE csapat többi tagja Sephiroth cselszövéseinek következményeivel küzd. Eközben egy rejtélyes betegség után nyomoznak, amely Midgar gyermekeit fertőzi meg. A filmet a Final Fantasy 7 rajongók körében nagyra értékelik lenyűgöző animációi és villámgyors akciójelenetei miatt. A Final Fantasy 7 Rebirth rendezője, Tetsuya Nomura utalt arra, hogy a sorozat valamilyen módon kapcsolódni fog az Advent Childrenhez.

Eközben a közelgő MCU-nagyágyú, a Marvelek a Final Fantasy 7: Advent Childrenből merített ihletet. Legalábbis a film rendezője, Nia DeCosta szerint. Nemrég az IGN-nel (a ComicBook.com-on keresztül) beszélgetett a filmje e heti bemutatója előtt, ahol elmondta, hogyan ajánlotta fel a filmet a Marvel Studiosnak.

DeCosta leírta, hogy az Advent Childrennek „igazán remek harcjelenetei vannak, és van egy igazán nagyszerű befejező jelenete”, amelyben Cloudot társai az égbe dobják a tomboló Bahamut SIN elleni csatában.

Bár ez és a Final Fantasy 7: Advent Children más jelenetei is nagyban inspirálták DeCosta-t a Marvelek pályázatában, azt is megjegyezte, hogy nem akarta, hogy a film „úgy nézzen ki, mint egy videójáték”. Ez túl gyakori kritika a legújabb szuperhősfilmekkel és azok akciójeleneteivel szemben. Ettől függetlenül DeCosta felsorolja más játékok, például a The Last of Us és a Horizon Zero Dawn vágóképeit. Azt mondja, hogy azok filmszerűsége inspirálja őt arra, hogy játsszon velük, és olyan filmeket készítsen, mint a Marvelek, amelyet mától vetítenek a hazai mozik.

Forrás: Rotten Tomatoes, ComicBook.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu