Virtually Heroes: Mark Hamill is szerepelt ebben a tízéves Call of Duty paródiafilmben

MOZI HÍREK – A Virtually Heroes című 2013-as Call of Duty-paródiában két önfeledt videojáték-karakter próbálja legyőzni a játékot, amiben szerepelnek.

 

A paródiafilmeknek hatalmas piaca van, a legtöbbet a 2000-es években és a 2010-es évek elején fedezték fel. A Scary Movie franchise talán a legnépszerűbb, amely olyan ikonikus horrorfilmeket parodizál, mint a Sikoly, A gyűrű és a Jelek. Aztán ott volt az Epic Movie, amely olyan kalandfilmeket parodizált, mint a Narnia krónikái vagy akár a Charlie és a csokoládégyár.

A 2013-as Virtually Heroes című film  (nehéz lefordítani ezt az angol szójátékot, a „Virtuális hősök” és a „Gyarkorlatilag hősök” közti átmenet, magyar cím pedig nem volt, lévén itt nem forgalmazták ezt a filmet) azonban nem egy másik film paródiája volt. Ehelyett olyan háborús témájú videojátékokat parodizált, mint a Call of Duty. A bolondos film egy lépéssel tovább ment, és a film szereplői tudják, hogy egy videojátékban vannak.

Ez nyilvánvalóan nem volt blockbuster siker, de szórakoztató nézni, és van egy rövid cameo a rajongók kedvenc színészétől: Mark Hamill, alias Luke Skywalker. A filmben eltöltött ideje nem tart sokáig, de nagy hatással van arra, hogy a film hogyan játszódik és hogyan zárul.

Virtually Heroes

Rendező

G. J. Echternkamp

Forgatókönyvíró

Matt Yamashita

Szereplők

  • Robert Baker
  • Brent Chase
  • Katie Savoy
  • Mark Hamill
  • Ben Messmer

Executive Producer

Roger Corman

Kezdeti megjelenési dátum

január 18, 2013

Lejátszási idő

84 perc

 

Miről szól a Gyakorlatilag hősök és kit játszik Mark Hamill?

 

A Virtually Heroes két főszereplőt, Booksot és Novát követi egy cím nélküli videojátékból. Egy kitalált háborúban vietnámi katonák ellen harcolnak, és céljuk, hogy elérjék a végső főnököt, Merk őrnagyot. Books és Nova is tisztában van azzal, hogy egy videojátékban vannak, Books többször is megemlíti, hogy egy „pattanásos arcú kölyök irányítja őket, aki a Subwayben dolgozik”.

Books beleszeret egy Jennifer Hardaway nevű fotósba, akit folyamatosan elrabolnak, ami arra készteti Booksot és Novát, hogy megpróbálják megmenteni. Mivel egy videojátékban vannak, amikor Books és Nova meghal, újra kell kezdeniük az egészet az elejéről. Books hamar belefárad abba, hogy mindent újra kell kezdenie, míg Nova sokkal szabadabb szellemű, és úgy dönt, hogy a kampány során inkább szórakozik. Ez végül szétválasztja őket, miután Books végül felrobbantja Novát, és összeverekednek. Nova győz és feladja a játékot, míg Books megpróbálja nélküle befejezni a játékot.

A film során Books folyamatosan egy szerzetes karaktert lát felbukkanni véletlenszerű helyeken. Csak akkor kerül kapcsolatba ezzel a karakterrel, amikor már kész feladni a játékot. A szerzetes leveszi a csuklyáját, és ez nem más, mint Mark Hamill, aki egy Sheng Long nevű karaktert alakít. Long megtanítja Booksot arra, hogy engedje el a vágyát, hogy annyira le akarja győzni a játékot, és próbálja meg jól érezni magát, amíg még „él”, tekintve, hogy senki sem tudja, mi történik, ha egyszer legyőzte a játékot. Egy csalókódot is megtanít Booksnak, de Books nem tudja, mire való a kód, amíg el nem jön az ideje.

 

A legendás producer a Virtually Heroes mögött

 

Hihetetlen, hogy egy alacsony költségvetésű filmben Mark Hamill cameo-t szerezzen. Ráadásul még az alacsony költségvetésű filmek királyától, Roger Cormantól is segítséget kaptak. A 97 éves Corman az 1950-es évek óta készít filmeket.

Corman az 1950-es években horrorfilmekkel kezdte karrierjét. Az 1960-as években sok időt szentelt az Edgar Allan Poe-adaptációk készítésére, mint például az eredeti Usher háza, A vörös halál álarca és A holló. Leginkább arról ismert, hogy nagy szerepet játszott a filmművészet exploitation korszakában: olyan filmeket készített, amelyek az aktuális világtrendeket használták ki, és mindezt a lehető legalacsonyabb költségvetésből tette.

Legnevezetesebb alacsony költségvetésű filmjei közé tartozik A rém, Boris Karloff és a nagyon fiatal Jack Nicholson főszereplésével; A darázsasszony; és a Carnasour filmsorozat az 1990-es évekből. Corman kikövezte az utat a jövő rendezői számára, hogy úgy készítsenek filmeket, ahogyan ők akarnak. Az olyan tehetségek, mint Quentin Tarantino, Steven Spielberg, Christopher Nolan vagy akár Martin Scorsese talán nem kapták volna meg a szabadságot, hogy elkészítsék ikonikus filmjeiket, ha Roger Corman nem teremtett volna precedenst.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu