Könnyen lehet mozgatni a PlayStation 5 Blu-ray meghajtóját a gépek között? [VIDEO]

Állítólag az áttervezett PlayStation 5 leválasztható optikai meghajtóját könnyen lehet egy gépről a másikra átvinni.

 

A lent beágyazott videóban a Mystic nevű YouTube-felhasználója bemutatta, hogy egy, már interneten regisztrált Blu-ray meghajtót (írtunk már róla, hogy egyszer el kell végezni ezt, ami a jövőbeli használhatóságot teszi taccsra: ha leállnak a szerverek, elektronikus hulladék, azaz e-Waste lesz a hardver) képes átvinni egy másik konzolra. A második PlayStation 5 gyorsan regisztrálja az új lemezes meghajtót, így nincsen arra panasz, hogy egy Blu-ray drive csak egy konzolhoz használható, mivel inkább kiegészítőként, perifériaként funkcionál.

Így az olyan, mintha egy kontroller lenne. Ha reseteljük a PlayStation 5-öt egy leválasztható optikai meghajtóval, akkor a konzolnak megint internetre kell csatlakoznia, hogy regisztrálja azt, de amint az megtörténik, a konzolt és a Blu-ray meghajtót is lehet teljes mértékben offline használni. Viszont ha egy új PlayStation 5-öt használunk internet nélkül, a lemezeket nem fogja a meghajtó beolvasni, és mivel nem lehet játékokat letölteni a PlayStation Networkre való csatlakozás nélkül, lényegében a teljes konzol használhatatlan így. Mivel az új PlayStation 5-öknek a hitelesítés miatt kelleni fog az internet, a későbbiekben lehet olyan idő, amikor a licenszhitelesítésre szánt szerverek nem működnek, így ha ez bekövetkezik, a Sony-nak egy olyan firmware frissítést kell kiadnia, ami megszünteti ezt az igényt, máskülönben lejárati ideje lesz a konzolnak!

Az online gitelesítés minden bizonnyal a DMCA miatt van, hogy a Blu-ray lejátszókat hiteles hardverként használjuk, így kalózkodás elleni lépés lehet ez, de ha nem vesszük figyelembe, hogy a konzolt magát ilyen veszély nem fenyegeti (az emuláció is még hol van…?), kissé túlzásba esnek ezzel a lépéssel. Ja, és az Xbox Series helyzete még rosszabb: azt internetkapcsolat nélkül nem is lehet először működésre bírni, ami a Microsoftot tünteti fel rossz fényben.

Ez a szép fényes jövő, hogy semmi sem lesz a miénk…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu