Marvelek: a zuhanás folytatódik, de úgy tűnik, ez nem mindegyik szereplőt zavarja…

MOZI HÍREK – A Marvelek nem túl fényes jegybevételének közepette Iman Vallani, Ms. Marvel színésznője meglepő választ adott a hírekre.

 

 

Miközben A Marvelek továbbra is rendkívül rosszul teljesít a kasszáknál, a Marvel Cinematic Universe filmjének egyik sztárja ismét megszólalt a film mozis futásának állapotáról.

A rossz hírek folytatódnak: A Marvelek második hétvégi 78%-os zuhanása meghaladta az MCU legrosszabbját, a Hangya és a Darázs: Kvantumániáét, amelyik 69%-ot esett ugyanebben az időszakban.

A Yahoo! Newsnak a filmről és az online vitáról beszélve a fiatal sztár csodálatosan távolságtartóan nyilatkozott a film kereskedelmi teljesítményéről. „Nem akarok olyasmire fókuszálni, ami nem is az én kezemben van, mert mi értelme lenne?” – kérdezte a sztár az online box-office-diskurzusra reagálva. „Ez Bob Igerre tartozik.” Továbbmenve Vellani elégedettségének is hangot adott a filmen végzett munkát illetően, amelyet szórakoztatónak nevezett.

„[A jegybevételnek] semmi köze hozzám. Elégedett vagyok a végeredménnyel, és azok az emberek, akiket szeretek, élvezték a filmet. Tényleg jól érezték magukat a filmet nézve, és ez minden, amit kérhetünk ezektől a filmektől. Vannak benne szuperhősök, az űrben játszódik, nem olyan mély, és a csapatmunkáról és a testvériségről szól. Ez egy szórakoztató film, és nagyon örülök, hogy megoszthatom az emberekkel.”

 

Mi állhat a Marvelek bukásának hátterében?

 

Mint arról már mi is beszámoltunk, a második hétvégéjén a Marvelek 10,2 millió dollárt hozott az amerikai és 19,5 millió dollárt a nemzetközi piacokon. Így a teljes bevétele világszerte 161,3 millió dollárt tett ki. Ez nem túl meggyőző. A bejelentett költségvetése eleve borsos, 275 millió dollár. Ám ez a szám aggasztó, ugyanis a filmnek sokkal többre van szüksége ahhoz, hogy nullszaldós legyen, és nyereséget termeljen a Marvel Studiosnak, amelynek rosszul indult az év a Kvantumániával.

A Marvel Kapitányhoz képest, amely A Marvel költségvetésének jelentős töredékéből készült, és 1,131 milliárd dolláros mozis futását 456,7 millió dolláros nemzetközi nyitással kezdte, a folytatás csalódást okozott.

Tény, hogy a film bevételi számai nem biztatóak. Ám sok néző jól érezte magát a film nézése közben. Sőt, még a film cselekményének néhány kemény kritikusa is dicsérő szavakkal illette a három főszereplő és a mellékszereplők alakítását. Ez annak ellenére is jó szórakozást nyújtott, hogy a kivitelezés nem felelt meg az ambiciózus előzményeknek.

Vellani korábban reagált a Marvelek kritikáira, némi meglepetését fejezve ki amiatt, amit úgy látott, hogy az emberek az interneten túl komolyan veszik a helyzetet, és túl sokat várnak egy olyan franchise-tól, amely a második évtizedes globális kasszadominanciájának félidejéhez közeledik.

A Marvelek körül kialakult online diskurzus erősen támaszkodott a film anyagi bukására. Egyesek szinte ünnepelték a film kereskedelmi nehézségeit a közösségi médiafelületeken. Eközben gúnyolták a szereplőket, a stábot és a stúdiót. Stephen King, a horror királya és nagynevű író nem sokkal a film bemutatója után egy szellemes tweetben bírálta a film teljesítményére adott aljas reakciókat. Utóbbiakat Vellani az interjúban „eléggé félelmetesnek” nevezte. Az író néhány negatív reakciót „kamaszkori rajongófiú-gyűlöletnek” is nevezett. Ez valószínűleg igaz, de a Marvelek bukása részben a promóció hiányának és a negatív sajtónak is köszönhető. Ráadásul a beszámolók szerint a film premierjén a nők, a film preferált célcsoportja, a nézők kisebbségét alkották.

Vellani joggal feltételezi, hogy a folytatásos film kasszateljesítménye inkább Iger számára jelent problémát. Iger szerencsétlenségére az az összeg, amire a Maeveleknek szüksége van ahhoz, hogy a nullszaldót elérje, lényegesen magasabb, mint az amúgy is girbegurba bejelentett 275 millió dolláros költségvetése. Hogy a film mennyire lesz képes megtéríteni a stúdiók költségeit, azt csak találgatni lehet.

Forrás: Yahoo! News

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu