Egy adatbázis és a Rockstar ködös közelmúltja: több érdekesség bukkant fel!

Bár nem tudjuk, hogy a kérdéses adatbázis mikori, van benne pár olyan dologra történő utalás, amely elgondolkodtatott bennünket.

 

Van egy adatbázisos fájl, amelyben debug és projektállapot információk olvashatóak, és a rajongók lekövették a kódnyomokat, amelyek elhagyott koncepciókra utalnak. A fájl keltezése a nagy kérdőjel, így nem tudjuk, hogy a Rockstar Games mikor hozta ezt létre. A Twitteren felbukkant pár kép a fájlból, és van benne egy szöveges rész, amely a Bully 2-re vonatkozik, de a Grand Theft Auto IV, a Midnight Club Los Angeles és a Red Dead Redemption 2 is meg lett említve.

A fájl utal Trevorra is, aki egy jetpacket visel, és a tweetet író @billsyliamgta szerint ez bizonyíték arra, hogy a Grand Theft Auto V sztori DLC-t kapott volna. Ezt a tervet a Rockstar Games elvetette, és a stúdió ezek után GTA Online-os küldetéseket gyúrt a tervből (a Doomsday Heist nevű küldetés alakult ki belőle). Egy másik tweetelő, @GlowDevs szerint több utalás is van a fájlban a CNC kapcsán egy törölt módra. A CNC ugyanis szerinte a Cops ‘N’ Crooksot takarja, ahol rendőröket vagy bűnözöket irányíthattunk volna, de miután egy rendőr 2020-ban megölte George Floydot, a Rockstar csendben leállította a projektet.

Ezt a játékmódot hivatalosan sosem erősítették meg, de a Bloombergnek író Jason Schreier tavaly júliusban beszámolt róla, és az ő információit közöltük az előző bekezdésben. A VGC pedig már 2019-ben is írt a Bully 2-ről. A site úgy tudta, hogy a Rockstar New England dolgozott rajta, de másfél év után a fejlesztés befuccsolt a 2010-es évek elején (de addigra létrehoztak egy alap nyílt világú játékmenettel rendelkező buildet), és 2008-ban Dan Houser és pár kollégája már megírta a forgatókönyvet az első néhány jelenetnek, a sztori többi részletét pedig vázlatosan elkészítették.

És a Bully 2-t azóta sem jelentette be a Rockstar. Őket ismerve ez nem is fog bekövetkezni.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu