[TGA 2023] Meglepetéscím vitte el a Game of the Year-díjat a The Game Awards 2023-on!

A Baldur’s Gate 3 lett az év játéka a The Game Awards 2023-on!

 

 

Sokak meglepetésére a Baldur’s Gate 3 lett az év játéka a The Game Awards 2023-on. Ez egy rendkívül sikeres estét zár le a CRPG és fejlesztője, a Larian Studios számára. Ugyanis a játék emellett megnyerte a legjobb RPG, a legjobb többjátékos játék, a legjobb közösségi támogatás és a játékosok hangja díjat is. A Baldur’s Gate 3 színésze, Neil Newbon Astarion alakításáért a legjobb alakítás díját is elnyerte.

A Baldur’s Gate 3 győzelme a The Game Awards-on azután következik, hogy a brit Golden Joystick Awards-on is elnyerte az év végső játékának járó díjat – hat másik kategória győzelme mellett.

Már a The Game Awards-ra készülve is egyértelmű volt, hogy a Lariannak nagyszerű estéje lesz. Hiszen az Alan Wake 2-vel holtversenyben az első helyen állt a legtöbb jelölésért, nyolc kategóriában kapva jelölést.

A Baldur’s Gate 3 átütő sikere azonban sokakat meglepett. Nem azért, mert a minőségét megkérdőjelezték volna. Hanem mert egy olyan műfajba tartozik, amely sokak számára túlságosan elérhetetlennek tűnik ahhoz, hogy ilyen széles körben elterjedjen. Ehelyett a Baldur’s Gate 3 a műfaj elkötelezett hívei és alkalmi rajongói mellett talán leginkább a karakterek vonzották őket.

Most pedig már az év játékának díját is az övéi között tudhatja. Nem rossz teljesítmény egy olyan sorozat újjáélesztésétől, amely a Baldur’s Gate 2 2000-es megjelenése óta nem kapott új részt. Ha még nem nézted volna meg, akkor ne aggódj, nem kell játszanod az előző két játékkal ahhoz, hogy megértsd, miről van szó – de mindenképpen érdemes megnézned őket, mert nagyszerűek.

Mivel a Baldur’s Gate 3 ekkora sikert aratott, nem meglepő, hogy a nemrég hozzáadott epilógus annyira folytatás-szerű volt. Itt számos karakter utalásokat tesz egy újabb kalandra, Withers pedig egyenesen azt mondja, hogy pihenjünk, amíg lehet, mert a kalandozásnak még nincs vége. Ez talán valamiféle DLC-re utalhat, bár ezt egyelőre nem erősítették meg.

Őszintén szólva, tekintve a Baldur’s Gate 3 összes frissítését, a Lariannak valószínűleg pihennie kellene egy kicsit. Elvégre így lenne ideje a csapatnak eldönteni, hogy ki melyik trófeát viheti haza. Bár úgy tűnik, jut mindenkinek…

A hírek nem állnak meg itt. Amint véget ért a műsor, hirtelen megjelent az Xbox áruházban a Baldur’s Gate 3! A Larian most megerősítette, hogy a játék digitálisan megjelent Xboxon, a fizikai megjelenés pedig az új évben minden platformra érkezik.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu