Távol a világtól: mi történt Archie-val?! A rendező elmagyarázta!

MOZI HÍREK – Sam Esmail, a Távol a világtól (Leave the World Behind) rendezője érdekes magyarázatot kínál Archie rejtélyes betegségére, amely a film során alakul ki. Figyelem, a cikk SPOILEREKET tartalmaz!

 

 

A Távol a világtól (Leave the World Behind) rendezője, Sam Esmail megnyílt Archie rejtélyes betegségéről. Érdekes magyarázatot adott a történtekre. Miután a film elején megcsípte egy bogár, Archie lassan lázas lesz, aminek a vége az lesz, hogy kihullanak a fogai és vért hány. Betegségét végül Danny kezeli. Ám az, hogy mi okozza a fiú fogainak kihullását, sosem derül ki.

A Vulture-nak nyilatkozva Esmail óvatosan elmagyarázza, mi történt Archie-val a film befejezése alatt. A rendező jelezte, hogy nem mehet bele a részletekbe, de azt is elmondta, hogy a karakter betegsége „egy rémálom” volt. Nézd meg alább, mit mondott Esmail:

„Óvatos akarok lenni, ahogy erre válaszolok. Szerintem ez egy rémálom. Szerintem a film egy rémálom, és szerintem a rémálmokban olyan dolgok történnek, amelyek megmagyarázhatatlanok.”

 

Mit árul el Sam Esmail magyarázata a Távol a világtólról?

 

Esmail utalása arra, hogy Archie betegsége a rémálmokhoz kapcsolódik, mintha szimbolikusan tükrözné a film eseményeit körülvevő sok ismeretlen tényezőt. A fogak kihullása gyakori rémálom. Tükrözheti a technológiával kapcsolatos gyakori modern félelmeket. A film végén a hatalmas kibertámadást és más furcsa eseményeket az Egyesült Államokon belüli puccs részeként magyarázzák.

A film azonban rengeteg kérdést is megválaszolatlanul hagy, amit az is aláhúz, hogy Archie betegsége is megmagyarázatlan marad.

A Távol a világtól feszült aspektusait a kiszámíthatatlan események erősítik. Archie betegsége új réteget ad ennek. Hiszen Clay és G.H. majdnem megöli Dannyt, mielőtt meggyőznék, hogy segítsen nekik. Ez hangsúlyozza, hogy a puccs milyen hatással volt mindenkire. Sokan úgy döntenek, hogy gondoskodniuk kell magukról, és távol kell tartaniuk másokat az ellátmányuktól. A betegség ezt a rémálomszerű forgatókönyvet hangsúlyozza azzal, hogy az ismeretlen fizikai megnyilvánulásává válik.

Archie rosszulléte azt is eredményezi, hogy G.H. rájön, hogy a kibontakozó eseményeknek köze lehet a puccshoz. Mindez változást jelent az eredeti könyvhöz képest, amely konkrét magyarázatot kínál a történésekre. Mivel az események önmagukban is borzalmasak, Esmail óvatos magyarázata aláhúzza, hogy a fiú betegsége hogyan mutatja meg a film előfeltevésének borzalmas jellegét. Mindezt azonban anélkül teszi, hogy fizikai magyarázatot adna, jelezve, hogy a betegsége pontos körülményei rejtély maradnak.

Forrás: Vulture

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu