Hivatalos: újabb készülő DC-filmet törölt James Gunn! [VIDEO]

MOZI HÍREK – James Gunn DCU rebootja közepette újabb várva várt DC-filmet töröltek, az író pedig részleteket osztott meg a „zűrös” törölt moziról…

 

 

A DC Studios hivatalosan is törölte a készülő Zatanna-filmet, amelyet a Saltburn rendezője, Emerald Fennell írt. Minderre James Gunn DCU rebootja közepette került sor. A film egy újabb lett a törlések hosszú sorában. Beleértve a Chris McKay által tervezett, nagy várakozással várt Nightwing-filmet is.

A DC-univerzum James Gunn általi átalakításának célja, hogy Marvel-szerű összefüggéseket hozzon a korábban széttagolt DCEU-ba.

Néhány franchise, mint például a Robert Pattinson főszereplésével készült The Batman, „Elseworlds” projektként folytatódhat. Ám a legtöbb DC-filmet, amelyet eredetileg a következő években terveztek bemutatni, a teljesen új DCU-kánon és szereplőgárda javára jegelték.

A Happy Sad Confused podcastben tett nyilatkozatai szerint Fennell filmje, amelynek középpontjában a szuperhősnő, Zatanna áll, már nem valósul meg. „Nem, nem, ez nem fog megtörténni” – mondta Fennel. „Megírtam, de bonyolult volt, tudod, a rezsimek megváltoztak. Ez a klasszikus stúdió dolog … A végén egy olyan forgatókönyvet írtam, ami eléggé elmebeteg volt, a jó értelemben, azt hiszem.” Fennel pozitívan beszélt az „elmebeteg” forgatókönyv megírásának tapasztalatairól és a J.J. Abrams Bad Robot nevű cégénél töltött idejéről. „Az egész univerzum megváltozott” – folytatta a rendező. „És ez így van rendjén. Végül is nagyon jó volt csinálni”.

Fennel szerint a Zatanna-filmje egy szuperhősfilm lett volna, de nem a szuperhősök szerelmeseinek. „Ez nem az a műfaj, amihez természetes módon vonzódom” – ismerte el. Azt állította, hogy Zatanna karaktere vonzotta őt a projekthez, ami nem az ő hatáskörébe tartozik. Meglepő módon Fennel még az Oscar-díjas Ígéretes fiatal nő (Promising Young Woman) című filmje előtt kezdte el a Zatanna forgatókönyvét. Amikor J.J. Abrams először érkezett a Warner Bros-hoz, és a DC-filmje a Fennel által „Sötét univerzumnak” nevezett film újraindítása lett volna. A film törlésének pontos idővonala nem világos. Fennel bejelentése azonban megerősíti, hogy a Zatanna nem fog megvalósulni, és hozzáadódik a közel húsz másik DC-film sorához, amelyeket a vezérigazgató-váltás miatt félretettek. A stúdiók JJ Abrams Justice League Dark című filmjét is törölték.

A rajongókat eleinte sokkolta a DCU jövőre megjelenő filmjeinek szűkössége, de úgy tűnik, hogy Gunn a mennyiség helyett a minőség elvét tartja szem előtt az új filmekkel kapcsolatban.

Ez a stratégia a közelmúltbeli közönségfáradtságnak és az alacsony jegybevételi számoknak köszönhető. Úgy tűnik, hogy a Disney ugyanezt a megközelítést próbálja alkalmazni a Marvel és a Star Wars esetében. A Superman: Örökség lesz az első hivatalos DCU-film. 2025-ben mutatják be. Egy teljesen új filmes univerzumot indít el, amelyet Gunn elképzelései még szorosabban irányítanak. A DC Studios társ-vezérigazgatója korábban azt is kijelentette, hogy további sorozatokkal bővítik a kínálatot, és több animációt fognak beépíteni a költségek csökkentése érdekében, mivel a cég a közelmúltbeli bukásokból, például a Kék Bogárból származó veszteségek behajtásáért küzd. Talán Zatanna és Fennel egyszer még egy animációs sorozatban kapnak majd lehetőséget a DCU-hoz való csatlakozásra.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu