A Star Wars: Az utolsó Jedik nagyon felhúzta a Trónok harca készítőit – íme az ok!

MOZI HÍREK – A Trónok harca alkotói kitértek arra, hogy Az utolsó Jedik mennyire „idegesítette” őket, miközben részleteket árultak el a félbehagyott Star Wars-projektjükről…

 

 

A Trónok harca (Game of Thrones) alkotói, D.B. Weiss és David Benioff végre kitálaltak a törölt Star Wars-filmtrilógiájukról, és elárulták, hogy egy bizonyos dolog Rian Johnson Az utolsó Jedik című filmjével kapcsolatban mennyire idegesítette őket.

Benioff és Weiss, akik a George R. R. Martin könyvei alapján készült Trónok harca HBO-sorozattal aratott sikerükről ismertek, egy új Star Wars-trilógiát készítettek volna.

Úgy tervezték, hogy 2019-ben kezdik el a forgatást. Ám még az év októberében bejelentették, hogy tisztelettel kiszállnak a projektből. A duó most magyarázattal állt elő, hogy miért törölték a projektjüket, és hogy miben hasonlít Az utolsó Jedikhez.

A The Hollywood Reporternek adott interjú során a Trónok harca alkotói megtörték a hallgatásukat. Kitértek arra, hogy a Lucasfilmmel való kreatív súrlódások hogyan vezettek a filmtrilógia törléséhez. „Meg akartuk csinálni Az első Jediket” – mondta Benioff. „Alapvetően azt, hogyan jött létre a Jedi Rend, miért jött létre, az első fénykardot…”. A duónak volt egy konkrét történet a fejében, de a Lucasfilmet nem érdekelte. Weiss viccesen azt mondta, hogy bosszankodtak, amikor Johnson „Az utolsó Jedik”-nek nevezte el a filmjét.

„[…] Pokolian bosszúsak voltunk, amikor [Johnson] Az utolsó Jediknek nevezte a filmjét. Teljesen tönkretette annak a nyilvánvaló címét, amin dolgoztunk.”

Johnson három új Star Wars-filmet is rendezett volna. Egy jelentés azonban azt állította, hogy a Lucasfilm elvetette a trilógiát. Bár voltak olyan hírek, hogy Rian Johnson Star Wars-trilógiáját törölték, ő és Kathleen Kennedy az évek során következetesen tagadták ezt. A Star Wars-filmek állapotával kapcsolatos aggodalmak nem új keletűek.

A rajongók most azért aggódnak és értetlenkednek, mert a 2019-es Star Wars: Skywalker kora (Rise of Skywalker) óta számos filmet jelentettek be, csak hogy aztán töröljék vagy elhalasszák.

A következő években három Star Wars-filmet terveznek bemutatni, plusz egy Mandalorian és egy Grogu filmet. Ami Benioffot és Weiss-t illeti, a duó szerződést kötött a Netflixszel mind a tévésorozatra, mind a filmekre vonatkozóan. A hírek szerint 200 millió dollár értékben. A szerződést két hónappal a Star Wars-trilógia jegelése előtt írták alá. A 3 Body Problem című készülő projektjük is része a megállapodásnak, amelynek premierje március 21-én lesz.

A Trónok harca jelenleg a Maxon streamelhető, a Star Wars: Az utolsó Jedik pedig a Disney Pluson érhető el.

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu