Rossz útra terelheti a Motive-ot az Electronic Arts

A Dead Space Remake sikeres volt, de a stúdió így rossz dologra célozhat…

 

A 2008-as játékot korrekt módon ültették át a 2023-as standardra, így egy dinamikusabb, fejlettebb játékmechanizmus-készletet kapott Isaac Clarke története. Csakhogy a siker után jogos a kérdés: akkor most jön a Dead Space 2. részének remake-je? Bár a rajongóknak ez jó lehet, egyszer ki fog futni a talaj a játékot fejlesztő Motive alól. A játék még az év elején jelent meg, így gyorsan elfeledhették néhányan (például a műfajban hasonló Resident Evil 4 Remake átvehette a rivaldafényt), és 2023-ban több kiváló alkotást láthattunk. Például ott volt a Baldur’s Gate 3 is…

De ne felejtsük, hogy a Dead Space 3 hatalmas kudarc volt, ugyanis az Electronic Arts Call of Duty-sította a játékot, majd pár évre rá be is zárta a fejlesztőcsapatot (Visceral Games). A remake is hasonló utat járhat be, de a Dead Space 2 esete más. Az több elemben is javította az első rész hibáit, és mondhatni szebb, nagyobb és több volt mint amit a Dead Space kínált. Ám a harmadik rész akcióközpontúbb lett és helyi co-op sztori módot kínált, és ez akkora ballépésnek bizonyult, hogy a franchise nem folytatódott.

A Dead Space Remake sikere ott volt, hogy a Dead Space 2-höz hasonló játékmenetet kínált, így ha ez is felújítást kap, akkor nehéz lesz megkülönböztetni az eredetitől, és a harmadik rész remake-je esetén nem lenne megint ott a momentum egy negyedik résznek. Emiatt lehet komoly bajban a Motive, ugyanis a franchise rajongói szívesen látnák a Dead Space 4-et, de az Electronic Arts múltját látva inkább számíthatunk a lustább megközelítésre, így csak a remake-eket erőltetheti a kiadó.

Ebből pedig a stúdiónak nehéz, sőt, lehetetlen jól kikászálódni. Ha esetleg már most az új Dead Space állna fejlesztés alatt, akkor a végeredmény még bőven pozitív lehet.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu