PlayStation 5: Tablet Edition? Ez lehetne a legjobb hordozható platform! [VIDEO]

A PlayStation Portal ehhez a koncepcióhoz képest sokkal amatőrebbnek hat!

 

A PlayStation Portalnak internetkapcsolat kell ahhoz, hogy a PlayStation 5-ünkről játékokat futtathassunk. Helyileg nem lehet. A PlayStation Plus felhőből streamelhető játékait sem. Ebből adódóan nem nagyon lehet valódi hordozható platformnak nevezni a készüléket. Erre jött egy egyedi megoldás, ami valószínűleg soha nem lesz tömeggyártásban, pedig lenne benne potenciál dögivel.

A DIY Perks csatorna neve ismerős lehet. Tavaly ugyanis ez a YouTube csatorna hozott létre egy valóban Slim formájú PlayStation 5-öt (a Sony által ősszel kiadott áttervezett model, ami nem járt árcsökkentéssel sem, nem tekinthető annak). Most a PlayStation 5: Tablet Edition jött létre a csatorna jóvoltából, és ezzel ez a Sony kurrens-gen konzoljának első, igazán hordozhatónak nevezhető változata. A létrejöttét a lent beágyazott videóban megtekinthetjük.

Eközben a Sony a pletykák szerint a PlayStation 5 Pro-n dolgozik. Korábban már mi is írtunk arról, hogy ez az év folyamán meg is jelenhet. Egy nyolcmagos Zen 2 processzor lehet benne, ami valamivel több mint négy gigahertzen futhat. A grafikus chip RDNA 3-alapú lesz 60 CU-val (számítási egységgel), és 2500-2800 megahertz közötti órajelen futhat. Ehhez 16 gigabájtnyi GDDR6 memória társulhat 18000 MT/s sebességen. A Zen 2-es processzor nem hangzik sokkal erősebb az alap modellénél, több okból is érthető, hogy ezen maradhatott a Sony (alacsonyabb gyártási költség, ebből adódóan maga a PlayStation 5 Pro ára sem száll el túlzottan; natív támogatás az eredeti processzorra készült játékoknak is).

A PlayStation 5: Tablet Editiont látván ki kell jelentenünk, hogy kár, hogy a Sony a handheld piacból kilépett, miután a PlayStation Vita csak Japánban volt képes hosszabb távon megvetni a lábát (a hordozhatóság ebben nagy szereppel bírt, de végül a Nintendo Switch nyugdíjazta ott is a Nintendo 3DS-sel egyetemben). Ezen a hiányon a PlayStation Portal nem tud számottevően segíteni. Talán nem is akar.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu