iPhone 16 Pro: gyengébb teljesítményű lesz az 1 TB-os modell?

TECH HÍREK – Az idei évre tervezett két drágább iPhone modell kompromisszumot vállalhatott annak érdekében, hogy több tárhely legyen bennük.

 

A DigiTimes arról ír, hogy a cupertinói techcég költségeket akar csökkenteni, ezért valamelyest vissza szeretné fogni bizonyos mobiljainak teljesítményét, holott az A-sorozatú chipek megfelelő teljesítményt nyújtanak az iPhone-on, ám a tárhely mindent elronthat, ha lassabb az írási és olvasási sebesség. Nemrég azt lehetett hallani, hogy az Apple a nagyobb sűrűségű négyrétegű cellás (Quad-Level Cell, avagy QLC NAND) flash memóriát használná az iPhone 16 Pro (és feltehetőleg Pro Max) 1 TB-s verziójában. A cég még mindig aktívan töpreng azon, hogy QLC-re váltson, esetleg a háromrétegű cellás (Triple-Level Cell) megoldáson maradjon-e a gyorsabb írási és olvasási sebességek miatt.

Ha az Apple mégis QLC-re vált, akkor érdemes lesz az 512 GB-os modellt választani a legjobb teljesítményért. Viszont a QLC NAND-nak több előnye is van. Így csökkenhetne a készülékben az ezzel kapcsolatos helyigény, és akár 2 TB-os tárhelyet is kaphatnánk a telefonhoz. A TLC viszont folyamatos írási és olvasási műveletek tekintetében sokkal hatékonyabb, de az egészet eldöntheti az optimalizáció. Meg talán az ár is, ugyanis az iPhone 15 Pro 1 TB-os változatáért 1600 dollárt kérnek el (rá sem nézünk, hogy forintban mennyi; sokkal több), és ez 200 dollárral több az 512 GB-os kiszereléshez képest. Jelentős különbség, és bele sem merünk gondolni, mekkora az Apple haszonkulcsa ezen (még akkor is, ha írtunk arról, hogy az SSD-k ára hatalmas növekedésbe kezd…).

Az iPhone 16 Pro és Pro Max esetében az Apple azt szeretné, ha a fejlettebb kameraszenzoroknak legyen hely. Épp ezért akar egy kicsivel nagyobb dizájnt létrehozni, és ez is szerepet játszhat abban, hogy az Apple TLC-ről QLC-re váltson a tárhely tekintetében. Mindez még nem hivatalos, és még több hónap van, mire az iPhone 16-ot leleplezi az Apple.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu