Hiba volt, hogy Master Chief levette a sisakját a Halo TV sorozatban? Íme Pablo Schreiber véleménye!

MOZI HÍREK – A Halo 2. évadának Master Chiefjét is alakító Pablo Schreiber reagált a kritikákra, amelyek a karakter sisakjának eltávolításáról szóló döntést övezik.

 

 

A Halo 2. évadának színésze, Pablo Schreiber reagált a Master Chief sisakjának eltávolításával kapcsolatos kritikákra. Elmagyarázta, hogy a sorozat miért döntött így. A Halo 1. évadában Schreiber által alakított hős az első epizódban levette a sisakját. Szakítva ezzel a játékok hagyományával.

Ez a megközelítés a Halo 1. évadában – amely idehaza a SkyShowtime műsorán érhető el – is folytatódott, mivel a karakter rendszeresen sisak nélkül volt látható. Néhány rajongót meglepett ez, tekintve, hogy Master Chief híres arról, hogy a Halo-játékok során soha nem veszi le a sisakját. Ez és más kritikák arra késztették a Halo társalkotóját, Marcus Lehtót, hogy megtagadja a sorozatot. Kijelentette, hogy ez „nem az a Halo, amit én csináltam”.

A visszatetszést követően néhány rajongó azon tűnődött, hogy a Paramount vajon módosítja-e stratégiáját a Halo 2. évadjával; ez azonban nem biztos, hogy így lesz, ugyanis Schreiber megerősítette, hogy Master Chief arcát mutatják.

A GamesRadar SFX magazinnak adott interjújában Schreiber megvédte azt a döntést, hogy a Halo TV-sorozatban eltávolították MC sisakját. „Azok az emberek, akik úgy érzik, hogy a sisakot nem kellett volna levenni, még olyan korai elképzelésnél tartanak, hogy mi lehet a sorozat” – mondta. „Ahhoz, hogy megvizsgáljuk a karakter e két változata [Chief és John-117] közötti eltérést, nem lehet ezt a történetet elmesélni anélkül, hogy levennénk a sisakot. Ha nem értesz egyet azzal, hogy a sorozatban levesszük a sisakot, akkor nem szereted a sorozatunkat. Tehát nincs értelme erről vitatkozni.”

Egy korábbi, az SFX Magazine-nak adott interjú során Steven Kane, a Halo showrunnerje azt állította, hogy ezt nem lehet vizuális formában megtenni Master Chief sisakjának levétele nélkül. Párhuzamot vont a sorozat sisakos megközelítése és a könyvek MC érzelmeihez való korlátlan hozzáférése között. Kifejtve, hogy mindkettő a sisak belsejében lévő ember történetét igyekszik elmesélni. Néhány rajongó azonban úgy véli, hogy a Halo-sorozat túl messzire ment ezzel a megközelítéssel.

A rajongók számos változtatást kértek a jövőbeli Halo évadok számára, többek között azt, hogy Master Chief kevesebb érzelmi helyzetbe kerüljön.

A Halo-játékokban MC többnyire sztoikus, elszánt szuperharcosnak tűnt. Nem pedig ellentmondásos egyéniségnek. Azonban, hogy igazságosak legyünk a sorozattal szemben, ez nem mindig volt így a játékok során. Ahogyan azt Master Chief Cortanával folytatott érzelmi küzdelmei során láthattuk. Ráadásul a könyvek rávilágítottak MC traumatikus neveltetésére és összetett érzelmi állapotára. Úgy tűnik, a Paramount Halo-sorozata továbbra is az érzelmi megközelítést részesíti előnyben. Ez nehéz lehet Chief sisakjának rendszeres levétele nélkül. Néhány rajongó azonban érthető módon frusztrált ezzel a döntéssel kapcsolatban.

Egy Halo Infinite-író támogatta Master Chief sisakjának eltávolítását. Részletezte, hogy a könyvekben a Spartanok, akik leveszik a sisakjukat, elég rendszeresen láthatók. Ez összhangban van a történettel.

Schreiber legutóbbi megjegyzései nem az egyetlen alkalom, amikor megvédte a Halo sorozat döntéseit. Korábban azt állította, hogy néhány rajongó már azelőtt megutálta a sorozatot, mielőtt egyáltalán megnézték volna a megközelítése miatt. Ám ő továbbra is azon fog dolgozni, hogy a Halo sorozat a lehető legjobb legyen. Remélhetőleg a Halo 2. évada jobban kielégíti majd a rajongókat.

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu