Hogwarts Legacy: hamarosan máshol is ott lesznek a PlayStation-exkluzív tartalmak

Az Avalanche Software játékáról egy új eladási eredményt is halottunk.

 

A Warner Bros. Discovery egy nagyratörő tervvel rendelkezik, hogy a játékiparban komolyabban meg tudja vetni a lábát. A tervről a Variety írt részletesebben. A varázsló RPG 2023 legkelendőbb játéka lett, és emiatt nem csoda, hogy a kiadó nagyra értékeli a Harry Potter IP-t (ebben játszódik a Hogwarts Legacy is), emellett a Mortal Kombatot (a Mortal Kombat 1-ből a szeptemberi megjelenés óta több mint 3 millió példány kelt el), nem beszélve a Trónok harcáról. Mind a három IP értékét 1 milliárd dollárra becsüli, és mindháromra építkezni akar a Warner Bros. Discovery.

A Game of Thrones: Conquest, egy mobilos stratégiai játék, elvárásokon felül teljesít, és emiatt nézi meg a Warner Bros. Discovery, hogy mi mást kezdhetnek a franchise-zal. Ebből talán egy AAA játék sülhet ki, és ennek itt is lenne az ideje, mivel a sorozat népszerűsége alatt ilyesmi nem jelent meg. De mi a helyzet a DC képregény-univerzummal? Erről JB Perrette, a kiadó nemzetközi streamelésért és videojátékokért felelős vezérigazgatója ezt nyilatkozta: „Őszintén szólva nem volt olyan szoros a kapcsolat a stúdió és a játékipar között, mint amilyennek lennie kellett volna. James Gunn pedig tényleg játékos, szóval nagyon hasznos, hogy van valaki, aki szenvedélyesen foglalkozik a játékokkal. A Warner Bros. Games aktívan dolgozik vele és Safrannal a DC-univerzumon belüli alapvető franchise-okon.”

Miközben egy Superman-film készül, a Warner Bros. Discovery nem érzi úgy, hogy emiatt kötelező lenne egy játékot is kiadniuk. Olyasmit akarnak csinálni, ami a játékstratégiájuknak megfelel, és eközben a rajongói és fogyasztói igényeket is teljesíteni tudja. Tervezik, hogy a Max nevű előfizetői szolgáltatásukhoz (ez a HBO Max új neve) játékokat adnának hozzá, hasonlóan a Netflixhez, de először a Max alapjait szeretnék letenni.

A Hogwarts Legacy-ról annyit közöltek, hogy az Avalanche új funkciókat és frissítéseket ad a játékhoz a nyáron, és a harmadik negyedévben jönnek az eddig PlayStation 5/PlayStation 4-exkluzív tartalmak (pl. a Haunted Hogsmeade Shop küldetés a dungeonjével, a Shopkeeper’s Cosmetic Set, illetve a saját boltok felállításának lehetősége) a többi platformra. Fizetős DLC-kről még nem hallottunk, de az eladási adatról igen: 24 millió…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu