Kell-e az új főszereplő, ha lesz új Dead Space?

Van érv és ellenérv is amellett, hogy új főszereplőt kapjon egy új Dead Space, ha az Electronic Arts végül emellett teszi le a garast.

 

A Dead Space 3 többértelmű befejezést kapott, és ebből adódóan a történetre vonatkozólag az egyik kérdés az, hogy mihez kezd a franchise az eddigi főszereplővel, Isaac Clarke-kal? Isaac és partnere, John Carver úgy tűnik, hogy feláldozta magát, hogy megállítsák a Brethren Moon-okat a Convergence aktiválásában. Csakhogy ott az Awakened DLC, ami a játék igazi befejezését takarja, és itt a páros él. Egy utolsó kísérletet tesz a duó a Föld megmentése érdekében, de Isaac és John rájön, hogy nem jártak sikerrel. A hajójukról két Brethren Moon-t látnak, amik elfogyasztják desszertnek a bolygót.

A Dead Space 3 befejezése narratíva tekintetében egyfajta szükségesség, ugyanis eléggé alsó hangon ért véget a játék. Csakhogy nem tisztázott Isaac, John és Ellie sorsa, és azt sem tudjuk, hogy a Föld mekkora kárt szenvedett a támadás során. Olyan érzésünk lehet, hogy az Electronic Arts nyitva hagyta a kaput a jövőbeli események számára, így megoldható lehet egy negyedik rész is, ugyanis a történet ebből a szemszögből vizsgálva befejezetlennek mondható. Az első (két) rész után akár véget is érhetett volna Isaac története, ám a Dead Space 4-nek a Brethren Moon történetszállal törődnie kell, bemutatva a Föld állapotát is. Az Ellie-vel való viszony végére is pontot kell tenni.

Csakhogy Isaac sokat szenvedett az első három részben, és akármikor valamiféle boldogságra esély mutatkozik (mint a Dead Space 2 végén), azonnal elveszti azt, és egy újabb brutális kaland zuhan a nyakába. Emiatt ha ő lenne a főszereplő, a 4. részre már elfáradna a formula, így jobb lenne lezárni a történetét, hogy valaki új vegye át a helyét a saját démonaival. Az új főhős új életet lehelhet a franchise-ba, ám Isaacot sem szabad elfeledni.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu