Romló értékesítések az Apple-nél az iPhone 16 miatt?

TECH HÍREK – Egy elemző szerint akár 15%-kal kevesebb szállítmánnyal kell a cupertinói cégnek számolnia…

 

Tavaly az Apple leelőzte a Samsungot, így a legnagyobb okostelefon-gyártó céggé fejlődött 2023-ban. Csakhogy a dél-koreaiak visszavehetik az első helyet, ugyanis az amerikai techóriásnak több kihívással is meg kell 2024-ben küzdenie. A legnagyobb probléma az iPhone 16-ból hiányzó, meggyőző frissítések (az Apple számára az iPhone a legnagyobb példányban fogyó termék, így sokat nyom a latba, hogy miképp szuperál a telefon), így idén nem nagyon érdemes növekedéssel számolniuk.

Ming-Chi Kuo a Mediumon azt írta, hogy az Apple a 2024-es iPhone szállítmányait 200 millió egységre csökkentette, ami 15%-kal alacsonyabb érték a tavalyi számhoz képest: „Legutóbbi ellátási lánc-felmérésem szerint az Apple a kulcsfontosságú upstream félvezető alkatrészek 2024-es iPhone-szállításait körülbelül 200 millió darabra csökkentette (ez 15%-os csökkenés éves szinten). A nagy globális mobiltelefon-márkák közül az Apple-nek lehet a legjelentősebb a csökkenése 2024-ben. Az iPhone-nak olyan strukturális kihívásokkal kell szembenéznie, amelyek 2024-ben a szállítások jelentős csökkenéséhez vezetnek, többek között a csúcskategóriás mobiltelefonok tervezésében megjelenő új paradigma és a kínai piacra való szállításainak folyamatos csökkenése miatt.”

Szóval az iPhone 15 sikereit nem fogja szerinte a cég megismételni, és az iPhone 16 funkcionalitásában nem lesz akkora előrelépés, ami eladná a terméket, így a jelenlegi termékcsalád sikerei miatt nagy érdeklődés mutatkozhat a tizenötös mobilok iránt, csak addigra már csökkentett áron. A tartalomalkotó (generatív) mesterséges intelligencia hype-jába nem szállt be az Apple, bár az Apple GPT készül náluk, és ezt talán a WWDC 2024-en bemutathatják. Az iPhone 16-on pedig a mikrofon módosulhat, hogy a Siri könnyebben aktiválható legyen komolyabb MI-s funkciókhoz. De ennyi elég lesz a sikerhez? A cég rajongói (mert be kell ismerni, hogy vannak fanboyok) biztosan az első adandó alkalommal megveszik az iPhone 16-ot, de a kezdeti lendület megtörhet.

Ez a kijelentés az Apple Vision Pro-ra is vonatkozik…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu