EA Sports FC 24: az Electronic Arts hibát ejtett az Ultimate Teamben!

Egy hiba miatt ezrek kaptak egy olyan karaktert az Electronic Arts focijátékának pénznyelő, szerencsejáték-függőséget okozó módozatában, amiért 315 ezer forintot kellene fizetni…

 

Hiába vált el az Electronic Arts és a FIFA útja, az Andrew Wilson vezette kiadó továbbra is jelentkezik az évenként megjelenő futballjátékával, amelyből a licensz lejárta után sem marad ki az Ultimate Team mód. Ennek egyik kihívása valószínűleg bugos lehetett, és ennek következtében ezrek jutottak hozzá egy olyan karakterhez (Lionel Messi, belőle is a Team of the Year verzió), ami több mint 700 angol fontot, azaz kb. 315 ezer forintot ér. Kb. 24 perce volt a játékosoknak, hogy hatalmas százalékban megszerezhessék ezt az amúgy felettébb ritka karaktert.

Persze a közösségi médiában elterjedt a hiba, így az Electronic Arts tudomására jutott. Ekkor az érintett kihívást elérhetetlenné tette a kiadó, mire a közönségből sokan azt követelték, hogy kompenzálja őket ezzel a tárggyal, mert így azok, akik nem voltak épp bejelentkezve, túlzottan nagy hátrányban találhatják magukat, mert nekik nem volt lehetőségük megszerezni a Team of the Year Lionel Messi kártyát…

„Január 30-án [magyar idő szerint] 19 órakor megjelent egy SBC, amely 86+ OVR értékű, nem cserélhető jutalmat tartalmazott 13 ligából, amelyekben legalább egy TOTY játékoselem szerepelt. Ezek közül két ligában csak egy Item felelt meg a 86+ OVR küszöbértéknek (Rest Of World és MLS). Az SBC 24 percig volt aktív, mielőtt eltávolították volna, miután egy tervezési problémát azonosítottak. Ez alatt az idő alatt az Ultimate csapat játékosainak becslések szerint 0,7%-a szerzett TOTY Messi elemet. Megértjük, hogy ez frusztrációt okozott az Ultimate Team közösségben, és elnézést kérünk, és nagyra értékeljük a türelmeteket. Több forgatókönyvet is megvizsgáltunk arra vonatkozóan, hogyan járhatnánk el úgy, hogy az igazságos legyen, és megőrizze a játék hosszú távú egészségét. A következőket tudjuk megerősíteni: azok a játékosok, akik befejezték ezt az SBC-t, amíg elérhető volt, megtartják a jutalmakat. Az SBC nem fog visszatérni az eredeti tervek szerint. Tudjuk, hogy ez nem tökéletes megoldás, és továbbra is vizsgálni fogjuk a folyamatainkat azzal a céllal, hogy a jövőben minimalizáljuk az ilyen problémákat,” írta a blogján az Electronic Arts.

Mint mindig, most is leírjuk: ezek a digitális kártyák egy éven belül értéktelenné válnak, mert jön az EA Sports FC 25…

Forrás: VGC, Electronic Arts

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu