Until Dawn: egymás mellett az eredeti és az új változat [VIDEO]

A Supermassive Games 2015-ben megjelent PlayStation 4-exkluzívjához képest az új változat (ami újabb engine-en is fut) meglepően erős vizualitással rendelkezik.

 

Már pletyka formájában hallhattuk a State of Playen történt bejelentés előtt, hogy az Until Dawnból készül egy új verzió PlayStation 5-re. Most már hivatalos, hogy nem csak PS5-re, hanem PC-re is meg fog jelenni, és ehhez az Unreal Engine 5-öt veszik igénybe a fejlesztők. Az új változaton a Ballistic Moon dolgozik. A remasterelt verzióban több újítás lesz, és ezek közé tartozik a külső nézetes kamera. A legújabb eszközök és technika segítségével az új és fejlettebb animációk még jobban fognak kinézni (holott az eredetiekkel sem volt probléma). A karakterek, a környezet és a vizuális effektek is fel lettek újítva, hogy egy valóban megerősített filmszerű horrorélmény születhessen.

A YouTube-on Cycu1 összehasonlította a PlayStation 4-es eredetit (ami már több mint nyolc éve, hogy megjelent) a PlayStation 5-ös verzióval, és mivel nincsen nyilvánosan elérhető változat a felújított Until Dawnból, értelemszerűen csak a bejelentő trailer anyagát használta referenciaképp. Már ennyiből is látni lehet, hogy a textúrák és a megvilágítás jelentősen javult, és ha később esetleg valami játékmenetet is mutatni fog a Sony a Ballistic Moon munkájából, akkor minden bizonnyal érkezni fog egy újabb összehasonlítás (ezt már nagy eséllyel egy másik, ezzel foglalkozó YouTube-os, ElAnalistaDeBits készíti el).

„Szélesebb filmes tónusú színpalettát és új perspektívákat használunk, hogy a történetet árnyaltabbá és érzelmesebbé tegyük. Voltunk elég bátrak ahhoz, hogy fényt derítsünk a Blackwood Mountain sötét, láthatatlan zugaiba, és egy harmadik személyű kamerát adtunk hozzá, ami azt jelenti, hogy mostantól az eredeti játék függönye mögé is bepillanthatsz, továbbfejlesztett és új helyszíneket fedezhetsz fel új interakciókkal és gyűjthető tárgyakkal. A külső nézetes kamera beépítésével és a karakterek mozgásának kontextusfüggő animációival a játék mostantól lehetővé teszi a játékos számára, hogy valóban átélje annak a végzetes éjszakának az élményét,” írták a bejelentéskor a fejlesztők.

Az Until Dawn valamikor idén érkezik PlayStation 5-re (és talán még idén PC-re is, mert valószínűleg nem egyszerre érkezik a két platformra).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu