Grammy-díjat nyert a Star Wars Jedi: Survivor!

A Respawn Entertainment játéka így olyan elismerésben részesült, amit bátran kitehet a polcra. (Vagy ha ők nem, akkor majd az Electronic Arts fogja.)

 

A kategória, amelyben a Star Wars Jedi: Survivor nyert, a legjobb szerzett soundtrack a videojátékokban vagy más interaktív médiában volt. Itt ki kell emelnünk, hogy szerzett soundtrack, tehát nem olyasmire kell gondolni, amit mondjuk az EA Sports FC csinál (csak és kizárólag licenszelt zenékből áll össze a soundtrack), hanem direkt a játékhoz írt dalokra. A díjat Stephen Barton és Gordy Haab nyerte, ugyanis ők voltak a Respawn játékának zeneszerzői.

Ez volt a második alkalom, hogy a Grammy-díjat videojáték kategóriában is kiosztják. A Star Wars Jedi: Survivor a God of War: Ragnarököt, a Hogwars Legacy-t, a Stray Gods: The Roleplaying Musical-t, továbbá a Call of Duty: Modern Warfare II-t előzte meg, így van azért néhány felettébb izmos rivális, amit a Respawn alkotása le tudott győzni. Tavaly az Assassin’s Creed: Valhalla: Dawn of Ragnarök nyert, megelőzve az Aliens: Fireteam Elite-et, a Call of Duty: Vanguardot, Marvel’s Guardians of the Galaxy-t, továbbá az Old Worldöt.

A Recording Academy szerint a díj „a kiválóság elismerése a túlnyomórészt eredeti zenékből álló, kifejezetten egy aktuális videojátékhoz vagy más interaktív médiumhoz készült, vagy a kvalifikációs időszakban megjelent filmzenealbumok kísérőjeként készült filmzenealbumok között.” Harvey Mason Jr., a Recording Academy vezérigazgatója egy 2022-es közleményben így nyilatkozott, amikor az öt új kategória között a videojátékok díja is felbukkant: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az újonnan létrehozott díjakon és módosításokon keresztül a zenei alkotók e sokszínű közösségeit tisztelhetjük, és továbbra is olyan környezetet ápolunk, amely változást, fejlődést és együttműködést inspirál. Az Akadémia legfőbb prioritása, hogy hatékonyan képviselje a zenei embereket, akiket szolgálunk, és ez minden évben azzal jár, hogy meghallgatjuk tagjainkat, és biztosítjuk, hogy szabályaink és irányelveink tükrözzék a folyamatosan fejlődő iparágat.”

Gratulálunk a Respawn Entertainmentnek; nem gyenge riválisokat küldött padlóra a stúdió játéka!

Forrás: VGC, Twitter

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu