Több Xbox-exkluzív válik multiplatformmá?

A pletykák szerint már ebben a hónapban jön a bejelentés a Microsofttól.

 

A The Verge és az XboxEra is beszámolt arról, amire állítólag a redmondi cég készül. A The Verge a Microsoft terveit ismerő forrásokra hivatkozva állítja, hogy egy multiplatform kezdeményezés alakul. Eldöntik, hogy mi lesz az, ami Xbox-exkluzív marad (vagy pontosabban Xbox Series-re és PC-re jelenik meg), és mi érkezhet más, nem Xboxos platformokra (Nintendo Switch, PlayStation 5). Az XboxEra névtelenséget kérő (mert nem beszélhetnek a Microsoft terveiről) forrásaira támaszkodva állítja, hogy egy nyilvános bejelentés fog történni február folyamán.

A The Verge szerint a nemrég elkeresztelt Indiana Jones and the Great Circle (amin a MachineGames dolgozik) decemberben jön Xbox Series-re és PC-re, és „néhány hónappal később” megfontolás után PlayStation 5-re is kijöhet. Az időzítés még változhat, mert a multiplatform megközelítést még nem rögzítették. A Hi-Fi Rush esetében is jöhet a multiplat bejelentés (erről pletyka formájában már hallottunk), és az adatbányászat szerint vannak PlayStation 5-ös és Nintendo Switches assetek. Megjelenés? Az első negyedévben, tehát legkésőbb március végéig. A Starfieldnél bevárják az első DLC-t, a Shattered Space-et, ami valamikor idén jön, és utána lehet szó a PlayStation 5 portról, és a Microsoft állítólag további befektetéseket is végzett, hogy a PlayStation 5 fejlesztőkészleteiből szerezzen, ezzel támogatva a fejlesztési folyamatokat.

A Microsoft senior vezetősége vitatkozott arról, hogy az addig exkluzív játékok más platformon is megjelenjenek, de az, hogy az asztalon hagyják azt a sok pénzt, amit a multiplatform megjelenés teremthet a cégnek, végül döntő tényező volt a diskurzusban. Ráadásul január elején a Game File arról írt, hogy a Sea of Thieves is jöhet PlayStation 5-re, és az Axiosnak író Stephen Totilo hozzátette, hogy gyanítja ennek megjelenési időszakát, különben erről nem írt volna.

Úgyhogy a Microsoft hajlandónak tűnik nyitni a többi platform felé, amit úgy is értelmezhetünk, hogy a csak Xbox Series/PC-s eladások, továbbá az Xbox Game Pass-előfizetések nem ugrottak meg jelentősen még a Starfielddel sem…

Forrás: Gematsu, The Verge, XboxEra, Game File, Stephen Totilo

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu