Grand Theft Auto VI: kicsit később jöhet; cél a tökéletesség!

A Take-Two üzleti jelentése arra utal, hogy eggyel későbbi üzleti évben fog csak megjelenni a kiadó következő pénztermelője.

 

A Grand Theft Auto V-ből már több mint 195 millió példányt adtak el, a Red Dead Redemption 2 pedig már 61 millió értékesítésen túl jár. Előbbi hatalmas sikernek nevezhető, és a játék online módja, a Grand Theft Auto Online az egyjátékos tartalom kárára rengeteg lóvét termel a Take-Two-nak, ami eközben már minden erejével a Grand Theft Auto VI-ra vár. Ezen ugyebár a Rockstar Games dolgozik már néhány éve.

Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója olyan kérdést kapott a BMO Capital Markets elemzőjétől a kiadó negyedéves üzleti jelentésén, hogy miképp határoznák meg a Rockstarral a Grand Theft Auto VI megjelenési dátumát. Erre ezt a választ adta: „A tökéletességre törekszünk. És amikor úgy érezzük, hogy kreatívan optimalizáltuk magunkat, akkor van itt az ideje, hogy kiadjuk. És ebben mindannyian együtt vagyunk. Ami a motivációkat és ösztönzőket illeti, a vállalatnál dolgozók pénzügyi ösztönzői összhangban vannak a részvényesekével. Tehát lényegében – nevezzék, ahogy akarják – nyereségrészesedési programjaink vannak az egész vállalaton belül a működési szinten és a vezetői szinten, a javadalmazás nagyrészt a TSR alapján történik. A célunk tehát az, hogy az ott dolgozók érdekeit összehangoljuk a részvényesek érdekeivel. Így mindannyian ugyanabba az irányba tartunk. Tehát igaza van; potenciálisan van egy belső feszültség a piacra jutás és a tökéletesség megteremtése között, de ez a vállalat a tökéletesség oldalán áll.”

A nettó könyvelési eredmény a 2025-ös üzleti évre (ez idén áprilisban eszi kezdetét) több mint 8 milliárd dollár volt, és ez módosult, így nem kizárt, hogy legkorábban 2025 áprilisában, de valószínűleg inkább csak jövő ősszel jelenhet csak meg a Grand Theft Auto VI. A változásokról Lainie Goldstein, a Take-Two pénzügyi vezetője beszélt: „Jelenleg az elvárás valamivel 7 milliárd dollár fölött van az éves nettó könyvelés tekintetében, figyelembe véve az előrejelzési folyamatunkban bekövetkező tipikus korrekciókat. Ez az összeg még mindig hatalmas növekedés az idei évhez képest. A jövő évre és az azt követő évekre vonatkozóan a megjelenési tervünk úttörő, és a csapatok kiválóan haladnak a játékfejlesztés terén. A ’25-ös pénzügyi év tekintetében, ahogy említettem, ezt tényleg a megjelenési ütemterv változásai határozzák meg. És nyilvánvalóan ez néhány címet a következő évekre fog áthelyezni, mivel portfóliónk élettartam-értéke nem változott. A ’26-os pénzügyi évben növekedést várunk a ’25-ös évhez képest, tehát ez nem változott.”

Így még valószínűleg másfél évet kell várni a Grand Theft Auto VI-ra…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu