Starfield PlayStationön? Puszta kitaláció, állítja az egyik szivárogtatója!

Itt olyan furcsa helyzet van, hogy valakinek az egyik keze nem tudja, hogy mit művel a másik.

 

Ha valaki pletykaként állít valamit, akkor általában ragaszkodni szokott ahhoz az állásponthoz, viszont itt ennek ellenkezőjéről van szó. Van egy bennfentes, aki beszámolt valamiről, amit tudott, majd néhány nappal később már inkább annak ellenkezőjére tette a garasát. Pedig ez a helyzet, akármennyire faramuci is: korábban Nate the Hate volt az egyik első olyan személy, aki beállt az XboxEra pletykája mögé, és tisztázta, hogy szerinte nem lesz mindegyik Xbox-exkluzív multiplatform.

Legalább beismerte, hogy ezúttal valótlant állított, de kihangsúlyozta, hogy a Starfield szerinte nem lesz multiplatform (azaz nem fog a PlayStation 5-ön felbukkanni; és esetleg a Nintendo Switch utódja is szóba jöhet). De az ő pálfordulásából ne következtessünk rögtön arra, hogy a Microsoft stratégiaváltása is felejtős: jövő héten lesz egy rendezvény, ahol az Xbox jövőjéről be fog számolni a nyilvánosságnak a redmondi cég, és egyes játékok (pl. a Hi-Fi Rush) esetében reménykedhetünk a multiplatformmá válásukban.

Annyi viszont bizonyos, hogy Tom Henderson, az egyik legmegbízhatóbbnak nevezhető bennfentes is beszélt az ügyről a Twitteren. Szerinte a Microsoft nem számított ekkora visszhangra és diskurzusra a cég terveivel kapcsolatban: „Ebből szűrjétek le a tanulságot, de elbeszélgettem néhány emberrel ott. Ők [az Xbox] nagyon meglepődtek a „pletykák” mértékén, mert semmi sem volt kőbe vésve a Hi-Fi Rush és a Sea of Thieves kivételével, amennyire én tudom. Őszintén szólva úgy hangzik, mintha a legtöbbször a kínai suttogás vagy az emberek csak kitaláltak volna valamit, hogy a hisztériából tőkét kovácsoljanak. Érdekes lesz látni, hogy mit mondanak, mert a pletykák úgy tűnik, hogy olyan döntéseket táplálnak, amelyeknek úgymond több időre van szükségük,” írta Henderson.

Ezek után már tényleg nem tudunk mit csinálni, csak várni. Valami biztosan változni fog, de még nem tudjuk, hogy mi és mennyire.

Forrás: WCCFTech, ResetEra

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu