Még mindig hasít a Baldur’s Gate 3: íme a sikerjáték legfrissebb eredményei!

A Baldur’s Gate 3 átlépte az 500 000 értékelést a Steamen, miközben a Hasbro is nagyot kaszál a tavalyi, nagy népszerűségnek örvendő Év játéka sikerén!

 

 

A Baldur’s Gate 3 a Steamen „Rendkívül pozitív” („Overwhelmingly positivie”) általános értékelést kapott, több mint 500 000 értékeléssel! Habár a játék talán nem gyújtotta fel a világot a korai hozzáférési fázisban, de a teljes megjelenéskor a népszerűsége robbanásszerűen megnőtt. A játék rekordokat döntött a fejlesztő Larian számára, és számos év végi díjat sikerült hazavinnie a különböző kiadványoktól és ceremóniáktól.

A Baldur’s Gate 3 kritikai értékelései már a megjelenéskor rendkívül pozitívak voltak, és a játék hamarosan minden idők egyik legjobban értékelt videójátékává vált.

Sőt, volt egy rövid időszak, amikor a Baldur’s Gate 3 volt minden idők legjobban értékelt PC-s játéka! A felhasználói értékelések ugyanilyen pozitívak, ha nem egyenesen még jobbak. A játék jelenleg a Steamen „Rendkívül pozitív” értékeléseket élvez, mind a legutóbbi értékelések, mind a játék általános fogadtatása tekintetében.

Ami még lenyűgözőbbé teszi a dolgot, hogy a BG3 a „Rendkívül pozitív” státuszt az eddig több mint 500 000 értékelés mellett tartja. Az a tény, hogy ennyi Steam-felhasználó nemcsak megvásárolta a játékot, hanem időt is szakított arra, hogy dicsérő szavakat zengjen róla, a Larian szeretett RPG-jének magas minőségét bizonyítja.

 

Még a Baldur’s Gate 3 sikerében csak közvetve érintett Hasbro is kaszál a játékon

 

A Hasbro 90 millió dollárt keresett a Baldur’s Gate 3-mal, mióta a sikeres RPG 2023 augusztusában megjelent. Bár a BG3-at nem közvetlenül a Hasbro készítette, a Hasbro a Larian Studios és a Wizards of the Coast közötti licencszerződés révén részesedett a sikerből.

Tekintettel a többszörös díjra, köztük a 2023-as év játékára, kevés játékos nem hallott még a BG3-ról a tavaly nyári megjelenése óta. A Larian Studios által fejlesztett Baldur’s Gate 3 egy módosított 5. kiadású Dungeons and Dragons rendszert használ a játékmenethez. Továbbá a Forgotten Realms univerzumában játszódik. Ez az alapértelmezett környezet, amelyet sok D&D kalandban használnak.

Mondanom sem kell, hogy a Larian Studiosnak a Wizards of the Coaston keresztül licencszerződést kellett kötnie a Hasbroval a Baldur’s Gate 3 elkészítéséhez.

A Hasbro 2023 utolsó negyedévére vonatkozó eredménybeszámolója szerint a BG3 lenyűgöző mennyiségű pénzt hozott az üzlet révén. A sikeres CRPG megjelenése óta a Wizards of the Coast bevételei 7%-kal nőttek. A Hasbro vezérigazgatója, Chris Cocks elismerte, hogy ez a rendkívül népszerű Gyűrűk Ura Magic: The Gathering-készletnek is tulajdonítható. (Ez szintén ebben az időben jelent meg.) Ám a Baldur’s Gate 3 nagyban hozzájárult a profitnövekedéshez. A vállalat becslése szerint a Dungeons and Dragons licencszerződés a megjelenése óta mintegy 90 millió dollárt hozott a Hasbro-nak.

Forrás: Steam, Hasbro

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu