Túl sok lehet a CGI a Wednesday 2. évadában? A Netflix megoldja!

MOZI HÍREK – A Wednesday 2. évaddal kapcsolatos új részletek felerősítették a CGI-parát, de a Netflix más sorozatai jelzik, hogyan lehet gyorsan enyhíteni ezt az aggodalmat.

 

 

Jenna Ortega megjegyzései a Wednesday 2. évadában várható dolgokról a CGI növekedésével kapcsolatos aggodalmakhoz vezettek. Azonban a Netflix más tévéműsorai bebizonyították, hogy nem kell aggódni. A sorozat 2022 novemberében tartott, rekordokat döntögető premierjét követően a Wednesday 2. évadának szereplőgárdájáról, történetéről és a változásokról eddig csak kevés részletet lehetett megtudni.

Wednesday Addams színésznője, Jenna Ortega azonban máris ízelítőt adott néhány izgalmas és potenciálisan aggasztó dologról, amire a második évadtól számíthatunk, többek között az akció fokozódásáról.

Jenna Ortega új részletei a második évadról arra utalnak, hogy a sorozat következő része „nagyobb [és] akciódúsabb lesz”. A színésznő és executive producer pedig kifejtette, hogy „minden egyes epizód… olyan lesz, mint egy film”. Bár ez azt jelenti, hogy a Netflix sorozatának léptéke jelentősen megnő a 2. évadban, az akcióval kapcsolatos tease némi szkepticizmussal érkezett az 1. évad egyik legnagyobb panasza miatt.

 

A Wednesday 2. évad „akciódússága” aggasztó lehet az 1. évad kritikái alapján?

 

Az első évad hatalmas közönségsikert aratott. Sőt, a kritikusoktól is elsősorban dicséretet kapott. Ám nem volt hibátlan. A Netflix sorozatának legnagyobb kritikái között szerepelt a CGI. A hibákat az animáció kontrasztjában találták a sorozat többi részével és irreális jellegében. Ez nem volt összhangban a többi elem minőségével.

Következésképpen érthető, hogy Ortega megjegyzéseit, miszerint a 2. évad akciódús lesz, szkeptikusan fogadták, mivel a több akció látszólag még több CGI-t jelent.

Nem valószínű, hogy a sorozat 1. évadában a költségvetésből sokat szántak a Hyde vagy Enid vérfarkasának CGI-jára. Ami megmagyarázhatja, hogy az effektek minősége elmarad attól, ami egy ilyen nagy Netflix-sorozattól elvárható. Ha a 2. évadnak akció CGI-ja az 1. évad effektjeit tükrözi, akkor még mindig van okunk az aggodalomra. De a Netflix legnagyobb sci-fi sorozata bebizonyította, hogy ez a probléma megoldható.

 

A Stranger Things megmutatta, hogy az akciódús sorozatok is működhetnek a Netflixen

 

Mivel a Wednesday a népszerű tinédzser-orientált sorozatok tekintetében a Netflix Stranger Things utódjának ígérkezik, az utóbbi remek mintát nyújt arra is, hogy a sorozat léptékét minden évaddal növelni lehessen. A Stranger Things az első évadban sokkal kisebb léptékű volt. A második évad pedig sikeresen integrálta a még nagyobb díszleteket. Valamint a több speciális effektust és CGI-t, valamint az intenzívebb akciójeleneteket.

Úgy tűnik, a Wednesday évad is ezt a példát követi, ami optimista abból a szempontból, hogy a Netflix a Stranger Things formuláját felhasználva nagyobb költségvetést biztosít a The Addams Family spinoffnak, hogy javíthasson a CGI-n és az akciójeleneteken.

Nagyobb költségvetéssel a Netflixnek képesnek kell lennie arra, hogy a második évad effektjeit lehengerlőre alakítsa. Olyanokká, mint a Stranger Things lenyűgözően CGI-animált szörnyeit, például Vecnát, a Demogorgonokat és a Mind Flayert. Ráadásul Ortega arra utalt, hogy a 2. évad részei „olyanok, mint egy film”. A minőség várhatóan ezt tükrözi majd a skála akcióját tekintve. Ami az effektek oldaláról többet igényel. A Stranger Things már kikövezte az utat a Wednesday 2. évadához, hogy javítson az első évad azon aspektusain, amelyeken még dolgozni kellett.

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu