Az Nvidia is örömmel száll be az egyedi chipek gyártásába!

TECH HÍREK – Így Jensen Huangék is olyan chipeket készítenének, amiket direkt a megrendelő ízlésére szabnának.

 

Huang, az Nvidia vezérigazgatója szerint az egyedi chipek piaca lesz a következő olyan iparág a cégnek, ahol a nagy érdeklődés és potenciál jóvoltából hatalmas hasznot húzhat. A mesterséges intelligencia iparában a számítási teljesítmény jövőjére koncentrálnak, és ezért figyel az Nvidia mellett az Intel is arra, hogy egyedi chipeket gyártson a nagyobb cégeknek (például a Microsoft és a Google számára). Erre a témára is kitért egy interjúban Jensen Huang, aki úgy véli, hogy az érintett kliensek így hatalmas teljesítménybeli növekedéshez férhetnek hozzá.

„Erre mindig nyitottak vagyunk. Általában a testreszabás, némi megbeszélés után, a rendszerek újrakonfigurálásába vagy a rendszerek újrakompozíciójába eshet. De ha ez nem lehetséges, akkor szívesen készítünk egyedi chipet. És az ügyfél számára az előnyök, ahogyan azt el tudja képzelni, valóban fantasztikusak. Lehetővé teszi számukra, hogy saját know-how-jukkal és saját tulajdonukban lévő információikkal bővítsék a mi architektúránkat,” nyilatkozta Huang.

A mesterséges intelligencia terén jelenleg az iparági óriások, így a Microsoft és a Meta tekinthetőek éllovasnak, és már versenyeznek, hogy egyedi MI-s chipeket fejlesztve még inkább versenyben tudjanak maradni. Ebből profitálhat tehát az Nvidia, mert a cégeknek a kért szolgáltatásokat biztosítani tudják, és így Huangék nem kevés pénzt tehetnek zsebre, a megrendelők pedig kevesebb fejlesztési költségből szerzik meg azt, ami nekik szükséges.

Az Nvidia állítólag egy új üzleti egységet is létrehozott, ami az egyedi chipek kutatási-fejlesztési feladataival foglalkozik, és idő kérdése, hogy ezt mikor közlik hivatalosan, mert az MI-s számítások tekintetében ennek a csapatnak hatalmas szerepe lesz. Az Intel is nemrég kijelentette, hogy nyitottak az egyedi chiprendelések irányába, hogy a lehetséges klienseknek minden kérésüket teljesítsék.

És ilyen egyedi chipeket vethet be a Sony és a Microsoft is a következő konzolgenerációban, ugyanis ott is biztosan halmozottan fontos szereppel fog bírni a mesterséges intelligencia.

Forrás: WCCFTech, Twitter

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu