Készülhet végre a Fantasztikus labirintus 2?! Íme minden, amit tudni lehet!

MOZI HÍREK – Jim Henson kult-klasszikus fantasy filmje visszatér a régóta várt folytatásban, és máris izgalmas hírek érkeztek a Fantasztikus labirintus 2. részével kapcsolatban.

 

 

Jim Henson 1986-os Fantasztikus labirintus (Labyrinth) című filmje az évtized egyik nagy kultikus klasszikusa volt. Most a fantasy történet visszatér a Fantasztikus labirintus 2-ben. Az eredeti film egy fiatal lányt, Sarah-t követi, akinek be kell lépnie a címadó labirintusba, hogy megmentse kisöccsét a koboldkirály Jareth-től. A mozi talán leginkább David Bowie fülbemászó dallamai miatt maradt emlékezetes, de Jim Henson elképesztő bábkészségét is ötvözte a filmrendező teljes képzelőerejével.

Elődjéhez, A sötét kristályhoz (The Dark Crystal) hasonlóan a Fantasztikus labirintus is alulteljesített a kasszáknál, és a kritikusok többnyire értetlenül fogadták 1986-ban.

A filmet azonban azóta mind a kritikusok, mind a rajongók újraértékelték, és a videón való megjelenése után gyorsan kultikus rajongótáborra tett szert. Jim Henson másik fantasy-projektjét, A sötét kristályt a sajnálatosan rövid életű The Dark Crystal: Age of Resistance című sorozatban elevenítették fel a Netflixen. Ez a Labyrinth 2. részét sokkal valószínűbbé tette. Most már készül az 1980-as évekbeli örökség folytatása, de a Henson stúdió filmjével kapcsolatban kevés hír érkezik.

A régóta várt folytatással kapcsolatos hírek a legjobb esetben is csak szórványosan jelentek meg. A legutóbbi frissítés szerint Brian Henson tisztázta a Labyrinth 2 státuszát, miután a korábbi hírek szerint törölték. Bár a film státuszáról nem sokat tudott mondani, Henson egyértelművé tette, hogy a film még mindig egy „olyan projekt, ami miatt nagyon izgatottak vagyunk”.

Azt is jelezte, hogy nővére, Lisa Henson jobban tudna válaszolni a filmmel kapcsolatos kérdésekre, mivel ő a Jim Henson Company vezérigazgatója.

 

A folytatás már jó ideje fejlesztés alatt van

 

A Fantasztikus labirintus 2-t érintő első bejelentés még 2014-ben érkezett. A várva várt folytatás azóta többféle inkarnáción is átment. Számos forgatókönyv-frissítés ellentmondott egymásnak. Sőt a filmet 2023 végén látszólag le is mondták, mielőtt 2024 elején megcáfolták volna. Bár a projekt már egy évtizede fejlesztés alatt áll, jelentős előrelépés nem történt. Mindez arra utal, hogy a megerősítés ellenére talán soha nem lát napvilágot.

 

 

Labirintus 2 / Labyrinth 2 / Labyrinthe 2

 

 

Ki készíti a Labirintus 2-t?

 

Bár a film végső sorsa még mindig nem dőlt el, az évek során több alkotó is csatlakozott a projekthez. Legutóbb Scott Derrickson rendező írt alá a film rendezésére. Ő a korábban bejelentett, de 2020-ban visszalépő Fede Álvarez helyét vette át. Nem világos, hogy Derrickson még mindig a rendező. Látszólag megerősítette, hogy a projektet félretették, mielőtt Brian Henson ellentmondott neki, és megerősítette, hogy a film még mindig fejlesztés alatt áll.

 

Mi fog történni a folytatásban?

 

Ahogy minden másról a problémás folytatás körül, úgy a Labirintus 2 cselekményéről sem tudni semmit. Amikor még Fede Álvarez volt a rendező, az Evil Dead (2013) rendezője világossá tette, hogy a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a történetet kereskedelmi szempontból életképessé tegyék. Ezt figyelembe véve nem biztos, hogy a filmet tisztán folytatásnak képzelik el. Vagy esetleg inkább reboot lesz belőle.

David Bowie Jareth-jének újraszereplése talán a legnagyobb akadály a film számára, és nagyon valószínűtlen, hogy egy filmes megpróbálná helyettesíteni a néhai rocklegendát.

Ehelyett a Fantasztikus labirintus 2-nek a fantasy univerzum egy másik szegletét kell majd felfedeznie. Talán egy előzményfilmet, A sötét kristály: Az ellenállás korához hasonlóan. Amíg több részlet nem derül ki, nem lehet pontosan tudni, mi lesz, ha valaha is elkészül a folytatás.

Forrás: CBR

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu