PlayStation 5 Pro: a kiadók már ismerik a félgenerációs konzol specifikációit? [VIDEO]

Ha a külsős kiadók (pl. Electronic Arts, Ubisoft) már értesülnek arról, hogy mire lesz képes a Sony még be sem jelentett félgenerációs konzolja.

 

A lent beágyazott Sacred Symbols podcast legújabb részében egy jól ismert bennfentes, Colin Moriarty beszélt arról, hogy az egyik kontaktja az egy közepes méretű kiadónál dolgozik, és ő konkrétan elmondta neki, hogy a Sony tájékoztatta a cgéet a PlayStation 5 Pro specifikációiról. És így magától értetődő, hogy a first-party és second-party (belsős, illetve a Sony-hoz sok szálon kötődő) stúdiók már tudnak minderről.

Ha ennyire sokan tudnak a játékiparban arról, hogy a Sony valóban tervez egy félgenerációs konzolfrissítéssel, az egyrészt azt jelenti, hogy a cég a PlayStation 4 Pro után ismét egy ilyen konzolt fog a piacra dobni, másrészt pedig arra is számíthatunk, hogy talán rövid időn belül érkezik annak a bejelentése. A pletykák szerint a Sony ezt a konzolt 4K felbontáson 120 FPS-re képes termékként fogja hirdetni, és ezt a PlayStation 5 Pro az Nvidia DLSS-hez hasonló, mesterséges intelligenciára épülő felskálázással fogja megvalósítani, és hogy a fejlesztőknek nem fog kelleni sok erőfeszítés ahhoz, hogy a plusz teljesítményt kihasználhassák…

A PlayStation 5 Pro hivatalosan még meg sem lett erősítve, de erre nemsokára a Sony-nak sort kell kerítenie, és nem véletlenül: az iparon belül szinte mindenki úgy vélekedik, hogy a konzolt valamikor 2024 végén fogja a cég kiadni. Úgyhogy nemsokára be kell mutatni ezt nekünk, és így valamikor nyáron már biztosan hivatalosan is le fog hullani a lepel a készülékről.

Már csak az a kérdés, hogy az árazás milyen lesz, és ezen még csavarhat az, hogy a Sony a PlayStation 5 Pro-t is alapból nem beépített Blu-ray meghajtóval dobhatja a piacra, azaz ez is leválasztható lesz, ahogy a tavaly ősz óta kapható áttervezett PlayStation 5 esetében is láthatjuk.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu