Kamu Helldivers 2 és Palworld játékok (?) bukkantak fel a Steamen!

A Valve azért nem hagyta sokáig fenn a nyilvánvalóan hamis termékeket, ugyanis azok már nem érhetőek el a felületükön.

 

Két indie alkotás is megpróbálta Helldivers 2-ként álcázni magát. Az egyik 12,5, a másik 20 dolláros áron bukkant fel a Steamen. A SteamDB szerint viszont trükközött mind a kettő, ugyanis már létező játékok nevezték át magukat úgy, hogy az Arrowhead népszerű termékeként álcázzák magukat. A játékok nevét, leírását, képeit módosították, de még a fejlesztő és a kiadó neve is úgy lett átírva, hogy a Helldivers 2-re hasonlítson minden. A játékok eredetileg ezek voltak: Figurality a SoleOnBoard Studiotól és Do Not Smile a Whitehole Gamestől. Mindkettő november negyedikén jelent meg, és mind a kettő ugyanakkor lett átszerkesztve.

Elgondolkodtató szituáció jött létre, ugyanis az, hogy a kiadó nevét is úgy tudták átírni, hogy nem csak a név legyen PlayStation PC LLC, hanem maga a név is valóban a PlayStation PC-s termékeire mutató linket hordozott magában, nem valami veszélytelen szórakozás, és felveti a kérdést, hogy ezt miért tudják megcsinálni egyes szórakozott egyének. Csak az értékelések száma lehetett feltűnő (mindössze 13). De az a szomorú, hogy nem a Helldivers 2 az egyedüli ilyen játék.

A Palworldöt is imitálták, sőt, a Last Epoch és az Escape from Tarkov is ilyen kamu játékot kapott. És ezek teljes értékű, vagy ahhoz közeli árakkal rendelkeztek (39/49 angol font). A Whitehole Games, ami Glamurny-re nevezte át magát novemberben, majd márciusra Fest Studiosra keresztelte át magát, a hamis Last Epoch mögött állt, de a kamu Escape from Tarkov oldal is létrejött, ami már nem mutat a Steamre (csak árirányít a főoldalra). A SoleOnBoard is több néven futott már, ugyanis albobs és Bside Studio néven is felbukkant a Valve-on. Ez a név mögött nem csak a Helldivers 2, hanem a Palworld imitációja is megtalálható.

Reméljük, hogy a Valve a renitens fejlesztőket (?) kitiltja a Steamről.

Forrás: VGC, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu